Pui umplut la cuptor

vineri, 26 aprilie 2013

     Reţetă Gordon Ramsay.





Ingrediente:
1 pui
1 ceapă
2 căţei de usturoi
1 roşie
100 g cârnăciori picanţi
1 lămâie
2 linguri de cimbru
100 g fasole fiartă
1 lingură boia dulce
1 lingură boia iute
1 pahar vin alb
1 pahar apă
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se mărunţesc şi se pun la călit.
Roşia se taie cubuleţe, cârnăciorul se curăţă de pieliţă şi se taie mărunt, apoi se pun împreună peste ceapă şi usturoi.
     
Când se gătesc toate se pune fasolea fiartă şi cimbrul. Aceasta va fi umplutura din pui.
Când e gata umplutura se unge puiul pe o parte şi pe alta cu ulei apoi cu boia de ambele feluri.
     
Se umple puiul. Se acoperă cu lămâia întreaga şi se închide cu scobitori.
Se pun într-o tavă apa şi vinul, apoi puiul şi se acoperă cu folie de aluminiu.
     
Se bagă la cuptor 40 de minute la 200 de grade.
După aceste 40 de minute se ia folia de aluminiu şi se mai lasă 20-25 de minute.
     
Când e gata se scoate umplutura din pui, iar zeama din tavă se amestecă cu zeama de la lămâia folosită, se strecoara şi se pune peste pui şi umplutură.


Poftă bună ! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino