Lapte de pasăre

miercuri, 22 mai 2013









Ingrediente:
1 litru de lapte
5 ouă
150 g zahăr tos (8 linguri)
2 pliculeţe de zahăr vanilat


Mod de preparare:


Se separă gălbenuşurile de albuşuri, iar albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă 4 linguri de zahăr şi se continuă până se topeşte zahărul şi spuma devine tare şi lucioasă.
     
Gălbenuşurile se freacă cu 4 linguri de zahăr tos şi zahărul vanilat până se topeşte zahărul şi devine un aluat cremos. Se pune laptele la foc mic, într-o oală mai mare (atenţie să nu se reverse).
     
Când fierbe laptele se ia albuş cu o lingură şi se formează bulgăraşi care se pun pe suprafaţa laptelui, aşa se procedează cu toată spuma de albuş. Se ţin cam 1 minut pe o parte, 1 minut pe partea cealaltă. Se scot cu o spumiera şi se pun deoparte.
     
După ce s-au terminat bulgăraşii se strecoară laptele de restul de albuş şi se pune peste gălbenuşuri.
     
Se pune iar amestecul pe foc mic şi se ţine acolo amestecând încontinuu până se ajunge la consistenţa dorită (ca o budincă). Se pune budinca într-un bol, deasupra bulgăraşii de albuş şi se păstrează la rece.



Poftă bună !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino