Tajine de vită

vineri, 2 august 2013







Ingrediente pentru 6 porții:
Pentru carne:
6 felii de rasol de vită 
30 g șofran
jumătate de lingură de chimen praf
jumătate de lingură de ghimbir praf
jumătate de lingură de curcuma
jumătate de lingură de boabe de coriandru
Pentru legume:
2 cartofi
2 dovlecel
1 ardei gras roșu
2 morcovi
1 roșie
1 ceapă
3 căței de usturoi
1 ardei iute
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare

Se amestecă într-un castron jumătate de litru de apă cu toate condimentele și se toarnă amestecul peste carne. Se ține carnea la frigider timp de jumătate de oră.
     
Între timp se pregătesc legumele. Se curăță, se spală și se taie în felii pe lung. Ceapa se taie mărunt, iar usturoiul se toacă. Roșia se taie în 4, dar nu de tot și în gaură se pune pătrunjel.
     
Se călesc ceapa și usturoiul și se pun feliile de carne și se prăjesc pe amândouă părțile.
     
Se adaugă zeama în care a fost păstrată carnea la frigider și apa și se fierbe timp de 1 ora. Se adaugă apoi legumele, se acoperă cu apa și se mai fierb 30 de minute.


Poftă bună !




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino