"Plăcintă" de vinete

miercuri, 24 aprilie 2013




Ingrediente:
2 vinete
150 g orez cu bobul lung
100 g caşcaval afumat
100 g şuncă de Praga
1 ceapă mică
4 linguri de parmezan
20 g unt
1 căţel de usturoi
1 lingură de pesmet
supă de legume
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Se toacă ceapa şi se pune la călit.
Se pune orezul în oală peste ceapa călită şi se lasă la prăjit puţin, apoi se adaugă supa de legume şi se lasă să fiarbă 20 de minute.
     
Din vinete se taie doar 7-8 felii subţiri, pe lung. Se prăjesc în puţin ulei şi se lasă la scurs pe un prosop de hârtie.
Ceea ce rămâne din vinete se taie cubuleţe şi se prăjesc în acelaşi ulei în care s-au prăjit feliile.
     
Se pune sare şi piper. Orezul se amestecă cu parmezan şi unt.
Şunca de Praga şi caşcavalul afumat se taie bucăţele şi se amestecă cu bucăţile de vinete prăjite.
     
Se unge o oală cu puţin ulei şi se presară pesmet. Se tapetează fundul şi pereţii oalei cu feliile de vinete.
     
Se pune un strat de orez de 2 cm, apoi un strat de compoziţie de şuncă, caşcaval şi bucăţi de vinete, încă un strat de orez.
     
Se acoperă cu folie de aluminiu şi se bagă la cuptor 40 de minute la 180 de grade.
Se lasă la răcit 10 minute înainte de a se tăia.


Poftă bună !

Tartă cu spanac




Ingrediente:
300 g spanac
2 ouă
1 ceapă
100 g ricotta
50 g unt
2 căţei de usturoi
1 foaie de plăcintă (nu foietaj)
3-4 linguri pesmet
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare:

Se fierbe spanacul şi se strecoară.
Ceapa se căleşte în unt apoi se pune spanacul şi se lasă 10 minute. 

Se adaugă usturoiul mărunţit.
Se bat ouăle, apoi se adaugă în spanac împreună cu ricotta, 1 lingură de pesmet, pătrunjel, sare şi piper.
     
Se ia o tavă, se tapetează cu foaia de plăcintă se adaugă compoziţia şi se pune restul de pesmet deasupra.
Se bagă la cuptor la 180 de grade pentru 35-40 de minute.


Poftă bună !


Peperonata




Ingrediente:
2 ardei graşi galbeni
2 ardei graşi roşii
1 linguriţă capere
10 buc măsline negre
5 buc măsline verzi
1 roşie
pătrunjel
seminţe de pin
sare
piper



Mod de preparare:
    
Roşia se taie bucăţele şi se curăţă de seminţe.
Ardeii se taie în 4, se spală, se curăţă.
     
Se pun într-o tigaie cu puţin ulei şi sare şi se amestecă până se rumenesc. Apoi se pun restul ingredientelor şi se mai lasă puţin la prăjit, amestecându-se.
     
Se poate servi ca garnitură, sau ca atare, caldă sau rece.


Poftă bună !

Prăjitură de post

Numele spune totul: este prăjitura potrivită pentru a servi ceva dulce, şi cel mai important făcut în casă, în perioada postului, şi nu numai poate fi savurată oricând doriţi.




Ingrediente:
300 g pâine
300 ml lapte de soia
6 linguri de zahăr
60 g margarină pentru copt
30 g cacao
jumătate de banană
jumătate de măr
jumătate de pară
2 linguri de stafide


Mod de preparare:

50 de grame de margarină se topesc şi se lasă la răcit.
Fructele se taie bucăţele.
     
Se înmoaie pâinea în lapte, se adaugă margarina topită şi răcită, se adauga zahărul, cacaoa, fructele.
     
Într-o tavă se pune hârtie de copt, apoi se adaugă compoziţia. Deasupra se pun 10 grame de margarină tăiată bucăţele.
     
Se bagă la cuptorul încălzit 30 de minute la 180 de grade.


Poftă bună !


Macrou în sos alb



Ingrediente:
2 bucăţi macrou
50 g unt
2 cartofi
făină
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare:

Se curăţa peştele, se spală, se usucă pe un prosop de hârtie.
Se dă prin făină, se prăjeşte în unt la foc mic 2-3 minute pe o parte, apoi 2-3 minute pe partea cealaltă.
Se pune sare, piper, pătrunjel şi se serveşte cald alături de cartofi natur.


Poftă bună !


Penne cu conopidă



Ingrediente pentru 2 porţii:
160 g penne
400 g conopidă
1 căţel de usturoi
2 felii de anşoa
5-6 linguri pesmet
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

     
Se fierbe conopida, se scoate cu o paletă şi se lasă la scurs. În aceeaşi apă se pun pennele la fiert.
     
Într-o tigaie mai mare se încălzeşte uleiul, se pune anşoa şi se lasă acolo să se topească. Se pune pesmetul deasupra şi se amestecă cu grijă să nu se ardă. 
     
Când s-a prăjit pesmetul se ia un polonic de zeamă şi se pune peste, apoi conopida.

Când s-au fiert pennele se strecoară apa şi se pun în tigaie, se amestecă, apoi se pot servi.


Poftă bună !

Dovlecei la cuptor



Ingrediente:
4 dovlecei
2 cepe
200 g carne tocată
200 g brânză 
1 ou
4 linguri bulion
pătrunjel
pesmet
sare
piper


Mod de preparare:

     
Dovleceii se taie în 2 pe lungime, se pune într-o oală apă la fiert, când a fiert apa se pun dovleceii. Când sunt gata se scot şi se lasă la răcit, apoi cu o lingură se scoate miezul şi se toacă mărunt.
     
Se căleste 1 ceapă se pune miezul de dovlecel, un pic de apă, se mai lasă 3-4 minute.
Se căleşte a 2 a ceapa şi se pune carnea tocata cu un pic de apă, 4 linguri de bulion se amestecă mereu până se găteşte.
     
Jumătate din cantitatea de miez de dovlecel se amestecă cu carnea tocată, pătrunjel, sare, piper şi se asează peste 4 jumătăţi din dovlecel. Se presară pesmet deasupra.
     
Cealaltă jumătate se amestecă cu brânză, ou, pătrunjel, sare, piper şi se asează peste celelalte 4 jumătăţi de dovlecel. Se presară pesmet deasupra.
     
Se pun în tăvi separate, unse cu ulei, la cuptor 35-40 de minute la 180 de grade.


Poftă bună !

Peştisori picanţi (anşoa)




Ingrediente:
anşoa
ardei iute
usturoi
pătrunjel
sare
piper
făină
ulei



Mod de preparare:

Anşoa se curăţă, se spală şi se usucă pe un prosop de hârtie.
Într-un bol se pun ardei iute, pătrunjel, usturoiul tocat, sare şi piper. 

Se amestecă cu peştişorii şi se lasă 15 minute să prindă gust.
Se dau prin faină şi se prăjesc în ulei mult, se scurg pe un prosop de hârtie.
     
Se servesc cu lămâie şi dacă sunt reci se pot servi cu oţet deasupra.
   

Poftă bună !


Cheesecake cu pişcoturi



Ingrediente:
400 g pişcoturi
250 g mascarpone
250 g ricotta
100 g zahăr
2 ouă
80 g unt
100 g dulceaţă (după preferinţă)
1 mandarină
1 pliculeţ zahăr vanilat


Mod de preparare:

Se macină pişcoturile şi se amestecă cu untul topit şi răcit.
Într-o tavă se pune hârtie de copt şi se asează pişcoturile.
     
Se bat ouăle cu zahărul pănâ devin cremoase apoi se adaugă ricotta şi mascarpone şi zahărul vanilat.
     
Se lasă la cuptor 1 oră la 180 de grade.
Când s-a scos se pune dulceaţa deasupra şi se ornează cu mandarina.


Poftă bună ! 


Omletă cu flori de dovleac



Ingrediente pentru 2 porţii:
4 ouă
6 flori de dovleac
100 g caş
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare:

Se scoate pistilul de la flori (are gust amar). Se spală florile, se rup cu mâna.
     
Se taie caşul bucăţele mici. Se bat ouăle, se pune sare, piper şi pătrunjel după gust, apoi se adaugă caşul şi florile.
     
Se unge o tigaie cu ulei şi se adaugă compoziţia. Se întorce cu ajutorul unui capac.
     

Poftă bună !

Gustare cu sardele



Ingrediente:
10 sardele
2 cartofi
2 căţei de usturoi
făină
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare:

Sardelele se curăţă de solzi, intestine şi şira spinării.
Pătrunjelul şi usturoiul se toacă mărunt.
     
Iei 5 sardele le pui pe o farfurie cu faţa în sus, se pune peste ele usturoiul şi pătrunjelul, iar celelalte 5 sardele le pui deasupra şi se dau prin faină.
     
Cartofii se taie felii pe lungime şi se prăjesc, apoi în uleiul folosit se prăjesc sardelele.
Se asează pe farfurie un strat de cartofi, un strat de sardele.
     

Poftă bună !


Tiramisu

     Propunerea de azi este un desert clasic italian pe care eu îl ador. Vă doresc şi vouă să îl savuraţi cu plăcere şi fără remuşcări, eu aşa fac mereu :)



Ingrediente pentru 2 porţii:
100 g pişcoturi
2 ouă
4 linguri de zahăr
80 g mascarpone
cafea
cacao



Mod de preparare:

Ouăle se separă şi albuşurile se bat spumă cu 2 picături de oţet.
Găbenuşurile se bat ca la maioneză, apoi se adaugă zahărul. 

Mascarpone se pune în gălbenuşuri, apoi albuşurile şi se amestecă de jos în sus.
Piscoturile se înmoaie în cafea.
     
Se pune într-o tavă un strat de pişcoturi, un strat de cremă până se termină ingredientele.
Se pudrează cu cacao.


Poftă bună !


Orez cu cremă de dovleac




Ingrediente pentru 2 porţii:
160 g orez cu bob lung
300 g de dovleac
1 ceapă
parmezan ras
sare
piper


Mod de preparare:

Dovleceii se curăţă de coajă şi se taie bucăţele.
Se căleşte ceapa, apoi se pune un pic de apă se adaugă dovleceii şi se lasă la fiert.
     
Orezul se pune la fiert în apă multă timp de 16-18 minute, apoi se strecoară apa.
Când s-au fiert dovleceii se pun în blender şi se pasează. Crema de dovlecei se amestecă cu orez. Se pune sare şi piper.
     

Poftă bună !

Parmigiana di melanzane



Ingrediente:
2 vinete
400 g roşii decojite tăiate bucăţele
1 ceapă
1 mozzarella
50 g parmezan
1-2 ouă
făină
sare
ulei
piper
frunze de busuioc


Mod de preparare:

Se taie vinetele în două, se presară cu sare şi se lasă un timp ca să iasă gustul amar din ele, apoi se clătesc şi se usucă.

Se dau prin faină, ou şi se prăjesc apoi se lasă la scurs pe un prosop de hârtie.
Se căleşte ceapa, se pun roşiile cu un pic de apă şi se fierb la foc mic 20 de minute, apoi se presăra frunzele de busuioc.
     
Se unge o tavă cu ulei se pune puţin sos de roşii, un strat de vinete, deasupra felii de mozzarella şi un strat sos de roşii până se termină ingredientele.
     
Deasupra se presară parmezan şi se bagă la cuptor 30 de minute la 180 de grade.


Poftă bună !

Cremă de broccoli



Ingrediente pentru 2 porţii:
400 g broccoli
2 căţei de usturoi
ulei de măsline
pâine


Mod de preparare:

Se fierbe broccoli în puţină apă, se căleşte usturoiul în ulei, apoi se pune în blender alături de broccoli şi puţină zeamă în care a fiert şi se pasează.
     
Se serveşte alături de pâine prăjită (în puţin ulei) şi ulei picant (pe care îl poţi face acasă punând în ulei ardei iute).


Poftă bună !


Bruschete

     Potrivite pentru o gustare între mese sau ca aperitiv, când eşti singur sau cu prietenii, bruschetele te salvează din orice situaţie.



Ingrediente:
1 baghetă
roşii
ulei
sare
oregano


Mod de preparare:

Se unge o tigaie cu puţin ulei, se prăjesc feliile de pâine, se taie roşiile bucăţele mici, se asează pe pâine, se pune sare şi oregano.
     
Cantităţile de ingrediente le alegi în funcţie de câte porţii vrei să faci.


Poftă bună !


Rulada cu ciuperci




Ingrediente:
50 g unt
150 g faină
200 ml lapte
4 ouă
200 g ciuperci
1 căţel de usturoi
sare
piper
pătrunjel


Mod de preparare:

Se pune faină într-un castron, se toarnă laptele puţin câte puţin şi se amestecă bine să nu se facă cocoloaşe, trebuie să iasă un sos subţire.

Se bat ouăle şi se amestecă cu sosul de faină, se potriveşte la gust cu sare şi piper.

Se unge o tavă cu ulei, se tapetează cu faină şi se toarnă compoziţia în ea. Se coace la foc potrivit circa 20 de minute. 

Între timp se prajeşte usturoiul până devine auriu, apoi se scoate. Se pun ciupercile tăiate felii în tigaie şi se acoperă cu un capac încât să lase apă.

După ce s-a lăsat apa se ia capacul că să se poată evapora, se pune sare, piper, pătrunjel.

Când a crescut foaia din cuptor, se scoate se răstoarnă pe un şervet, se pun ciupercile şi se rulează.
Se mai lasa la cuptor încă 8-10 minute.


Poftă bună !

Pulpe de pui la cuptor

     Astăzi vă recomand o cină rapidă, savuroasă şi sănătoasă. Eu am folosit ca şi garnitură cartofi natur, dar voi puteţi servi alta garnitură, de exemplu orez cu cremă de dovleac.




Ingrediente pentru 2 porţii:
2 pulpe de pui
200 g roşii decojite bucăţele
10 buc. măsline negre
1 lingură capere
oregano
sare
piper


Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade.
Pulpele se pun într-o tavă cu puţin ulei şi o cană de apă, se coc 10 minute după care se adaugă roşiile şi dacă mai este nevoie apa.
Din când în când se mai întorc, iar când sunt gata se adaugă celelalte ingrediente şi se mai lasă 5 min.


Poftă bună !


Crochete din cârniciori proaspeţi




Ingrediente:
250 g cârnăciori
100 g brânză brie
piper 
faină


Mod de preparare:

Se curăţă cârnăciorii de pieliţă, se ia compoziţia se pune în blender împreuna cu brânza şi piperul.
     
Se fac crochete, se dau prin faină şi se prăjesc. La final se scurg pe un prosop de bucătărie.
  

Poftă bună !


Spumă de căpşuni

Un desert rapid, gustos numai bun de savurat la o seară cu fetele :)




Ingrediente:
200 g căpşuni
100 g frişcă lichidă
zahăr dupa gust


Mod de preparare:

Frişca trebuie ţinută în frigider înainte de a se bate.
Se bate frişca uşor, căpşunile se pun în blender şi se pasează, apoi se amestecă cu frişca.

Se pune zahăr după gust şi se ornează după imaginaţie.
Se ţine la rece înainte de a fi servită.


Poftă bună !

Ardei umpluţi cu ton





Ingrediente:
ardei graşi roşii şi galbeni
1 cutie ton
8 roşii cherry
10 măsline negre
5 măsline verzi
1 lingură capere
2 linguri pesmet
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare:

Se taie ardeii în jumătate, se curăţa, se spală, se usuca pe un prosop de hartie.
Se încălzeşte cuptorul, se pun ardeii la copt până li se umflă coaja.

Se lasă la răcit şi se presară pe coajă puţină sare (aşa se decojesc mai uşor), apoi se decojesc cu grijă să nu se rupă.
Se pregăteşte umplutură cu ton, roşii cherry, măsline negre, măsline verzi, capere, pesmet, sare, piper.

Se mai lasă la cuptor 30 de minute la 160 de grade.


Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino