Penne alla arabiata

joi, 25 aprilie 2013



Ingrediente pentru 2 porţii:
160 g penne
150 g roşii decojite
1 ceapă
1 căţel de usturoi
50 g bacon
puţin unt
1 lingură parmezan
peperoncino praf sau seminţe de ardei iute
sare
piper


Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se mărunţesc, baconul se taie bucăţele, roşiile se pun în blender se adaugă sare, piper şi peperoncino şi se pasează.
     
Se pun la călit în unt ceapa şi usturoiul, apoi se adaugă baconul şi se mai lasă 5 minute, apoi sosul de roşii se dă focul mai tare şi se amestecă încontinuu 10 minute.
     
Pennele se pun la fiert, când sunt gata se scurge apa.
Într-un bol se pune parmezanul se adaugă pennele şi sosul şi se amestecă.


Poftă bună !

"Peştisorul auriu"



Ingrediente:
350 g ton în ulei
250 g cartofi
1 lingură capere
2-3 felii anşoa
1 măslină verde umpluta
castraveţi în oţet
gogoşari în oţet
sare 
piper


Mod de preparare:

Cartofii se fierb şi se sfărâmă cu ajutorul unei furculiţe.
Se pun în blender cartofii, tonul, capere, anşoa, sare şi piper şi se pasează.
     
Se pune crema obţinută pe o farfurie şi se dă formă de peştişor.
Cu ajutorul castraveţilor tăiaţi feliuţe se formează solzii, măslina se pune în loc de ochi, iar cu gogoşarul tăiat feliuţe se formează gura.
Se poate servi şi cu maioneza.



Poftă bună !

     

Salată de fasole verde



Ingrediente pentru 6 porţii:
6 cartofi
500 g fasole verde
1 cutie ton
2 căţei de usturoi
1 ceapă roşie
10 roşii cherry
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Cartofii se fierb întregi în coajă, când sunt gata se curăţă de coajă şi se taie bucăţele.
Fasolea se fierbe şi când e gata se strecoară apa.
Ceapa, roşiile şi usturoiul se taie bucăţele.
Se amestecă toate ingredientele şi se pun sare, piper şi ulei după gust.


Poftă bună !
     


Roşii umplute cu urdă



Ingrediente:
20 buc roşii cherry
1 ou
100 g urdă
pesmet
pătrunjel
sare


Mod de preparare:

Roşiile se taie în 2, se scot seminţele şi se lasă să stea cu gura în jos să se scurgă zeama.
     
Se pun într-o tavă, se presară sare şi se bagă la cuptor 4-5 minute să se înmoaie.
Se amestecă oul cu urda, pesmetul şi pătrunjelul, se umplu roşiile şi se bagă la cuptor 25 de minute la 160 de grade.


Poftă bună !




Escalop din piept de pui



Ingrediente pentru 2 porţii:
400 g piept de pui
unt cât e nevoie
1 pahar vin alb sec
1 pahar apă
făină
2-3 frunze de salvie
sare
piper


Mod de preparare:

Pieptul de pui se taie feliuţe. Se dau prin făină şi se prăjesc feliuţele una câte una în unt.
     
Apoi se pun toate în aceeaşi tigaie se toarnă vinul şi apa, se adaugă salvie şi sare, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă 15 minute.
Piperul se adaugă când se aşează în farfurie.


Poftă bună !



Spaghetti alla carbonara

Spaghetele îşi au originea în Neapole, iar numele le-a fost dat de Antonio Viviani în 1842 fiindcă semănau cu "spago", corzile de mandolina. Iniţial aveau 50 de cm lungime, dar s-au tot scurtat de-a lungul timpului ajungându-se la lungimea de acum.




Ingrediente pentru 2 porţii:
160 g spaghete
50 g bacon
2 linguri parmezan
1 ou
ulei
sare
piper


Mod de preparare:


Baconul se taie bucăţele şi se prăjeşte în ulei până se rumeneşte.
Se fierb pastele şi când sunt gata se scurge apa.

Se bate oul şi se amestecă cu parmezan, sare şi piper, amestecul rezultat se pune într-un bol încâlzit pe baie de aburi.
     
Când s-au fiert pastele se amestecă cu baconul şi se pun în bol peste amestecul de ou şi parmezan.
Se amestecă până se coace oul, să arate ca o crema.



Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino