Pui umplut la cuptor

vineri, 26 aprilie 2013

     Reţetă Gordon Ramsay.





Ingrediente:
1 pui
1 ceapă
2 căţei de usturoi
1 roşie
100 g cârnăciori picanţi
1 lămâie
2 linguri de cimbru
100 g fasole fiartă
1 lingură boia dulce
1 lingură boia iute
1 pahar vin alb
1 pahar apă
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se mărunţesc şi se pun la călit.
Roşia se taie cubuleţe, cârnăciorul se curăţă de pieliţă şi se taie mărunt, apoi se pun împreună peste ceapă şi usturoi.
     
Când se gătesc toate se pune fasolea fiartă şi cimbrul. Aceasta va fi umplutura din pui.
Când e gata umplutura se unge puiul pe o parte şi pe alta cu ulei apoi cu boia de ambele feluri.
     
Se umple puiul. Se acoperă cu lămâia întreaga şi se închide cu scobitori.
Se pun într-o tavă apa şi vinul, apoi puiul şi se acoperă cu folie de aluminiu.
     
Se bagă la cuptor 40 de minute la 200 de grade.
După aceste 40 de minute se ia folia de aluminiu şi se mai lasă 20-25 de minute.
     
Când e gata se scoate umplutura din pui, iar zeama din tavă se amestecă cu zeama de la lămâia folosită, se strecoara şi se pune peste pui şi umplutură.


Poftă bună ! 

Dulceaţă de mandarine




Ingrediente:
1 kg mandarine
400 g zahăr
1 lămâie
1 portocală
2 pahare cu apă
bicarbonat de sodiu


Mod de preparare:

Lămâia şi portocala se ţin pentru 10 minute într-un vas mare cu apă în care se dizolvă 3 linguri de bicarbonat, cu tot cu coajă. Se clătesc apoi cu apa rece şi se usuca pe un prosop de hârtie.  
     
Fructele se taie felii şi se elimina seminţele. Se pun la fiert împreună la foc mic 4 ore amestecând mereu.
Se pune dulceaţa în borcane şi se fierb pe baie de abur, în cuptor 15-20 de minute.


Poftă bună !
     


     

Couscous cu fasole şi ton



Ingrediente pentru 2 porţii:
200 g couscous
100 g fasole fiartă
50 g unt
1 cutie ton
1 lingură de ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Se pun la fiert 200 ml de apă cu sare şi ulei, când fierbe apa se pune couscous-ul, se amestecă şi se lasă să fiarbă 3 minute acoperit cu un capac.
     
Dupa 3 minute se adaugă untul şi se amestecă bine alte 2 minute.
Se adaugă fasolea şi tonul scurs de apa.
Piperul se pune când e gata.


Poftă bună !

Triunghi cu spanac




Ingrediente:
100 g spanac
1 cartof
jumătate de ceapă
1 căţel de usturoi
1 lingură de pesmet
1 lingură de parmezan
1 ou
1 foaie de plăcintă
puţin unt
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare:


Cartoful se fierbe în coajă, când e gata se decojeşte şi se taie cubuleţe.

Spanacul se fierbe, se scurge de apă şi se toacă.  
     
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în unt, apoi se adaugă spanacul şi se mai lasă 3-4 minute. Se lasă amestecul la răcit.
Când s-a răcit se adaugă cartoful şi restul ingredientelor, se amestecă.
     
Foaia de plăcintă se taie în 4 părţi egale şi compoziţia se împarte la fel, în mod egal.
Se ia o parte de compoziţie şi se pune pe foaia de plăcintă într-un colţ, astfel încât când se rulează foaia să aibe formă de triunghi.
     
Se unge fiecare triunghi cu apă şi se lasă la cuptor până se rumeşte foaia de plăcintă.
Se pune piper deasupra când se scoate.



Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino