Flori de bostan umplute

duminică, 28 aprilie 2013




Ingrediente:
10 flori de bostan
1 mozzarella
2 linguri parmezan ras
5 anşoa în ulei
3 ouă
făină
pesmet
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare:

Se scoate pistilul cu grijă să nu se rupă floarea, se spală la jet mic şi se pun într-o strecurătoare la scurs cu gură în jos.
     
Mozzarella se taie cubuleţe şi se amestecă cu parmezan, pătrunjel, sare şi piper; şi se umplu florile în mod egal. Anşoa se taie în 2 şi se bagă în fiecare floare câte o bucăţică.
     
Se răsucesc petalele la vârf şi se închid cu o scobitoare.
Se dau prin făină, ouăle bătute şi pesmet şi se prăjesc în ulei. Se scot pe un prosop de hârtie, ca să se absoarbă surplusul de ulei.
     
Se servesc calde. Se mai pot pregăti şi simple prăjite într-un aluat cu ou bătut şi făină (aluat ca pentru clătite sărate).


Poftă bună !

Chifteluţe de orez cu legume



Ingrediente pentru 4 porţii:
100 g orez cu bob lung
150 g fasole verde
150 g cartofi
1 ceapă
1 dovlecel mic
1 morcov
usturoi dupa gust
brânză rasă
1 ou
pesmet
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Orezul se fierbe separat în apă multă cam 20 de minute şi  strecoară de apă, când e gata.
Legumele se curăţă, se spală şi se fierb împreună.
     
Cartofii se sfărâmă cu furculiţa, celelalte legume se mărunţesc şi se amestecă cu orezul, oul, sare şi piper. Dacă e prea moale compoziţia se pune pesmet înauntru.
     
Cu mâinile ude se formează chifteluţe şi se trec prin pesmet.
Se prăjesc până se formează o crustă aurie.


Poftă bună !
     


Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Daca nu aveţi chef de gătit vă recomand această reţetă simplă care nu necesită mult timp de pregătire şi cu ingrediente la îndemână: usturoi, ulei şi ardei iute.




Ingrediente pentru 2 porţii:
160 g spaghete
2 căţei de usturoi
2 peperoncino
ulei de măsline
sare
piper macinat mare


Mod de preparare:


Se pune pe foc o oală cu multă apă şi sare şi se fierb spaghetele cu un minut mai puţin decât scrie pe ambalaj.
     
Se curăţă usturoiul se pune în tigaie întreg cu ulei şi se lasă puţin să dea aromă uleiului. Apoi se scoate şi se pune peperoncino rupt in bucăţele şi se mai lasă 1 minut.
     
Spaghetele se strecoară de apă când sunt gata şi se pun în tigaie, se amestecă bine şi se mai lasă pe foc 2 minute.
Se servesc calde cu piper macinăt mare şi după preferinţă se poate pune pătrunjel.



Poftă bună !





Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino