Ingrediente:
10 flori de bostan
1 mozzarella
2 linguri parmezan ras
5 anşoa în ulei
3 ouă
făină
pesmet
pătrunjel
sare
piper
Mod de preparare:
Se scoate pistilul cu grijă să nu se rupă floarea, se spală la jet mic şi se pun într-o strecurătoare la scurs cu gură în jos.
Mozzarella se taie cubuleţe şi se amestecă cu parmezan, pătrunjel, sare şi piper; şi se umplu florile în mod egal. Anşoa se taie în 2 şi se bagă în fiecare floare câte o bucăţică.
Se răsucesc petalele la vârf şi se închid cu o scobitoare.
Se dau prin făină, ouăle bătute şi pesmet şi se prăjesc în ulei. Se scot pe un prosop de hârtie, ca să se absoarbă surplusul de ulei.
Se servesc calde. Se mai pot pregăti şi simple prăjite într-un aluat cu ou bătut şi făină (aluat ca pentru clătite sărate).
Poftă bună !