Copănele îmbrăcate în pesmet

luni, 29 aprilie 2013



Ingrediente pentru 3 porţii:
6 copănele
lapte
unt
pesmet
sare
piper

   
Mod de preparare:

Se taie partea de jos pentru că aşa carnea se retrage pe os şi e mai fragedă. Se ia pielea de pe copănele şi se fac mici tăieturi cu un cuţit.
     
Se lasă în lapte 20 de minute, între timp se mai învârt ca să se înmoaie bine. Apoi se condimentează copănelele se dau prin pesmet şi se pun într-o tavă.
     
Pe fiecare copan se pune o bucăţică de unt şi se bagă tava la cuptorul preîncălzit.
     
Când se formează o crustă aurie se întorc copănelele pe partea cealaltă se pune iar câte o bucăţică de unt şi se lasă până se formează crusta. Atunci sunt gata.
     
Se servesc cu piure de spanac care se face astfel: 300 de grame de spanac se pun la fiert apoi se strecoară de apa cu ajutorul unei furculiţe şi se pasează în blender.
     
Dar înainte de a pune spanacul se pune în blender gheaţă şi se lasă să se răcească  pentru că astfel spanacul îşi păstrează culoarea verde.
     
Abia apoi după răcire se paseaza spanacul cu usturoi, puţin ulei de măsline, pătrunjel, sare şi piper, dupa gust.


Poftă bună ! 

Prăjitură cu iaurt

O prăjitură uşoară, pufoasă şi simplu de făcut. 
Fiecare cantitate se măsoară cu ajutorul ambalajului de iaurt, adică dacă foloseşti un iaurt de 125 de grame, făina, zahărul şi uleiul trebuie să aibă acelaşi gramaj. 
Se serveşte ca atare, dar se şi poate taiă în 2, ca un blat de tort, şi poate fi umplută cu dulceaţă, cremă de prajituri, după preferinţă.



Ingrediente:
1 unitate iaurt simplu
3 unităţi făină
3 unităţi zahăr
1 unitate ulei de floarea soarelui
2 ouă
1 pliculeţ praf de copt
1 pliculeţ zahăr vanilat
1 lămâie de la care se foloseşte şi coaja şi sucul


Mod de preparare:

Lămâia se stoarce, apoi se rade coaja.
Se bat bine ouăle împreuna cu zahărul, până se topeşte zahărul şi ouăle devin cremoase, apoi se adaugă treptat iaurtul, făina, uleiul, praful de copt, zahărul vanilat, sucul de lămâie şi coaja de lămâie.
     
Se pune compoziţia într-o tava şi se bagă la cuptor 1 ora la 150 de grade.


Poftă bună !


     

Parmigiana di zucchine

Parmigiana e numai bună de gătit atunci când eşti pe fugă. Daca ţii post sau eşti vegetarian renunţi la parmezan şi e preparatul potrivit. Sosul de roşii se poate folosi şi la paste.





Ingrediente:
3-4 dovlecei mici
200 g roşii decojite bucăţele
1 ceapă
2 căţei de usturoi
1 linguriţă de zahăr
50 g parmezan
oregano
sare
piper


Mod de preparare:


Ceapa se taie mărunt şi se căleşte, apoi se adaugă roşiile, sare, piper, 1 linguriţă de zahăr şi puţină apă. Când e gata sosul se pune în blender şi se pasează.
     
Dovleceii se taie felii şi se prăjesc într-o tigaie grill (sau tigaie normală) fără ulei.
Într-o tavă se pune puţin sos de roşii, apoi un strat de dovlecei, se presară oregano şi parmezan până se termină ingredientele.
     
Se pune la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute.



Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino