Mix de aripioare

marți, 30 aprilie 2013

Un platou cald cu aripioare, potrivit pentru musafiri sau dacă pur şi simplu doriţi să aduceţi diversitate în farfurie. Ingredientele le aveţi în cămară şi nu necesită mult timp de pregătire. Cantităţile se aleg în funcţie de câte porţii doriţi să faceţi.



Ingrediente:
aripioare de pui
făină
ou
fulgi de porumb măcinaţi
seminţe de susan
boia iute sau dulce
ulei
sare
piper


Mod de preparare:   
     
O parte din aripioare se dă prin făină, ou, fulgi de porumb şi se prăjeşte.
     
O parte din aripioare se dă prin făină, ou, seminţe de susan şi se prăjeşte.
     
O parte din aripioare se dă prin făină, boia şi se prăjeşte.
     
O parte din aripioare se prăjeşte normal. Se pune sare şi piper după gust.


Poftă bună !

Tartă sărată cu orez şi cartofi

Îmi place foarte mult orezul pentru că e versatil, poţi face aproape orice cu el: de la banala garnitură la tarte dulci sau sărate, chifteluţe sau îmbunătăţirea unor preparate. Şi în plus este considerat cel mai sănătos aliment de bază.
Astăzi vă recomand această tartă sărată care necesita ceva timp de pregătire, dar merită, este deosebită.




Ingrediente:
250 g orez cu bob lung
500 g cartofi
40 g parmezan
1 ceapă
1 lingură rozmarin tocat
1 litru de lapte
unt
sare
piper


Mod de preparare:

Orezul se fierbe în lapte timp de 10 minute, se pune unt, rozmarin, sare şi piper, după care se lasă la răcit 45 de minute.
Cartofii se curăţă de coajă, se dau pe răzătoare apoi se pun într-o strecurătoare şi se spală, se lasă la scurs.
     
Ceapa se taie mărunt şi se amestecă cu cartofii.
Se unge o tavă cu ulei şi se pune 1 strat cartofi, 1 strat orez până se termină ingredientele, se presară parmezan deasupra şi se pun împraştiat bucăţele de unt.
     
Se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade 30 de minute.
Înainte de a se tăia se lasă 5 minute să se răcească.


Poftă bună !

Supă cremă de morcovi



Ingrediente pentru 2 porţii:
400 g morcovi
1 ceapă
100 g sfeclă roşie fiartă
unt
crutoane 
sare
piper


Mod de preparare:

Ceapa se taie şi se căleşte în unt, apoi se adaugă morcovii tăiaţi feliuţe, apă şi se amestecă până fierb morcovii.
     
Se pune amestecul în blender şi se pasează, se toarnă amestecul în farfurii, apoi separat se pasează în blender sfecla roşie şi se asează cu lingura peste supa crema de morcovi.
Crutoanele se prăjesc în unt.


Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino