Bărcuţă de vânătă

miercuri, 1 mai 2013




Ingrediente pentru 2 porţii:
1 vânătă
250 g roşii decojite bucăţele
1 ceapă mică
1 căţel de usturoi
1 lingură de pesmet
pătrunjel
1 linguriţă de zahăr
busuioc
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Se taie ceapa mărunt, se căleşte, se adaugă roşiile, apă, zahăr (zahărul ia din aciditatea roşiilor), sare şi se lasă 20 de minute pe foc, apoi se presară busuioc şi piper şi se pasează în blender. Aceasta este sosul de roşii.
     
1-2 linguri de sos se vor păstra deoparte.
Vânăta se taie în 2 pe lung, cu o lingură se scoate miezul cu grijă să nu se rupă cojile.
     
Miezul se toacă şi se spală sub jet de apă rece şi se lasă la scurs.
Se căleşte miezul în ulei, se adaugă usturoi, sos de roşii, pătrujel şi pesmet.
     
Cojile de vânătă se opăresc pentru câteva minute în apă sărată şi se scot cu o paletă, apoi se umplu cu miezul.
Vinetele se pun într-o tavă pe fundul căreia se pune sos de roşii şi se bagă la cuptorul încălzit la 160 de grade pentru 25-30 de minute.


Poftă bună !
     

Prăjitură cu cremă mascarpone




Ingrediente:
Pentru blat
3 ouă
150 g frişcă lichidă
125 g făină
125 g zahăr
30 g cacao
1 pliculeţ praf de copt

Pentru cremă
125 g frişcă lichidă
250 g mascarpone
3 linguri de zahăr


Mod de preparare:

Blatul se face aşa:
Se bat ouăle cu zahărul, apoi se adaugă frişca lichidă, puţin câte puţin faina, cacao şi praful de copt. Se amestecă bine.
Se unge cu unt o tavă întinsă (blatul trebuie să iasă subţire) şi se pune compoziţia.
     
Se bagă la cuptor 20-25 de minute la 180 de grade.
Se lasa la răcit. Când s-a răcit blatul se taie în 2 bucăţi egale.

Crema se face aşa:
Se bate frişca.
Separat se bate mascarpone cu zahăr, adaugând frişca amestecând încet de jos în sus.

Se pune 1 strat de blat se pune crema (se mai păstrează cremă pentru ornat) apoi celălalt strat de blat.


Poftă bună !


Drob de pui

Pentru că se apropie Sfintele Paşte şi ştiu că nu toată lumea agreează carnea de miel, vă propun alternativa cu carne de pui. Acesta este şi preferatul meu.



Ingrediente:
1 kg ficăţei şi inimoare de pui
5 ouă
1 legătură ceapă verde
1 legătură usturoi verde
pâine
lapte
1 foaie dafin
ulei de floarea soarelui
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare:

3 ouă se fierb tare, celelalte 2 se păstrează crude.
Pâinea se înmoaie în lapte.
Se pune apă la fiert, când fierbe se pun ficăţeii şi inimoarele, când sunt gata se scurge apa, apoi se toacă mărunt.
     
Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt.     
Într-o tigaie se pune ulei şi foaia de dafin, se lasă puţin să aromatizeze uleiul apoi se scoate şi se pun ceapa şi usturoiul, se călesc şi se lasă la răcit.
     
Într-un castron mare se pun ficăţeii, inimioarele, ceapa, usturoiul, pâinea înmuiată, 2 ouă bătute, pătrunjel, sare, piper şi se amestecă.
     
Se ia o tavă de cozonac, se unge cu ulei sau unt şi se pune 1 strat de compoziţie, cele 3 ouă fierte apoi restul compoziţiei.
Se pune la cuptor la 180 de grade 30-45 de minute.


Poftă bună !


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino