Sos de roşii

vineri, 3 mai 2013

Sos făcut din roşii proaspete care poate fi folosit la paste, pizza şi orice alt fel de mâncare. Din ingredientele folosite ies 500 de grame de sos. Se poate păstra la frigider două zile sau la congelator şi îl folosiţi când aveţi nevoie.




Ingrediente:
600 g roşii
70 ml ulei
1 ceapă
12 frunze de busuioc proaspăt
1 lingură de zahăr
sare
piper


Mod de preparare:

În partea de jos a roşiei se face o tăietură în formă de cruce, apoi se opăresc 1 minut în apă sărată.
Se taie în 2 şi se curăţă de seminţe şi de coajă.
     
Ceapa se taie şi se pune la călit în ulei, apoi se adaugă roşiile, se pune sare şi se lasă acoperite la foc mic 30-35 de minute. Se pune busuioc şi piper şi se toarnă compoziţia în blender.


Poftă bună !





Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino