Bezele

sâmbătă, 4 mai 2013

Am făcut maioneză şi cum mi-a rămas albuşul mi-a venit ideea de a face bezele. Eu am folosit doar 2 albuşuri şi mi-a ieşit o tavă plină de bezele. Puteţi adapta ingredientele pentru câte porţii doriţi. Dacă nu aveţi sprit de ornat nu e problemă, formaţi bezele cu o linguriţă, important e să vă placă. Eu, de exemplu, le-am pârlit puţin pentru că au un gust uşor caramelizat şi asa îmi plac mai mult.






Ingrediente:
2 albuşuri
100 g zahăr


Mod de preparare:

Albuşurile se bat spumă cu telul sau cu mixerul, apoi se pun treptat câte 2 linguri de zahăr şi se bate bine astfel încât să se dizolve zahărul. La sfârşit spuma trebuie sa fie tare şi lucioasă.
     
Se pune într-o tavă hârtie de copt şi se formează bezelele cu ajutorul unui şpriţ.
Se bagă la cuptorul preîncălzit la 110 grade (cea mai mică treaptă) timp de 1 oră cu uşa cuptorului întredeschisă. 
Se lasă bezelele să se racească în cuptor.


Poftă bună !
     


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino