Salată de boeuf cu pui

duminică, 5 mai 2013

Câte se pot spune despre această salată....este nelipsită de pe masa românilor. Este şi unul din preparatele mele preferate.
Cineva spunea că e cam nepotrivit să dai cantităţi exacte pentru această salată, că fiecare îşi face după gust, dar dacă aveţi nevoie de un punct de reper vă explic cum am făcut-o eu, de asta am şi specificat că e de pui, pentru că se face şi cu carne de vită.




Ingrediente:
1 pulpă de pui
2 cartofi mijlocii
1 morcov măricel
50 g mazăre
1 ţelină mică
1 păstârnac mai măricel
2 castraveţi în oţet
1 gogoşar în oţet
sare
piper


Mod de preparare:

Pulpa de pui se curăţă de piele şi se spală.    
Mazărea se fierbe separat, celelalte legume se curăţă de coajă, se spală şi se fierb întregi împreuna cu pulpa de pui. 
     
Când sunt gata se scot şi se lasă la răcit, aşa se vor tăia mai bine.
Castraveţii şi gogoşarul se taie cubuleţe şi se lasă la scurs.
     
Se taie şi celelalte legume cubuleţe şi carnea de pui, se amestecă cu mazărea, castraveţii, gogoşarii, maioneza, sare şi piper.
Se ornează după imaginaţie.


Poftă bună !


Maioneză

Cred că maioneza e un preparat minune. Îmbunătăteşte orice fel de mâncare de la salate la peşte. Dacă nu aţi mai făcut până acum maioneză nu trebuie să vă speriaţi nu e chiar atât de greu, merită să încercaţi. Ştiu că în comerţ ai o gamă largă de unde alege, dar niciuna nu se compară cu maioneza făcută în casă. Ca să iasă maioneza bine toate ingredientele trebuie să aibă aceeaşi temperatură.
Şi cu albuşul care rămâne puteţi face bezele.




Ingrediente:
2 gălbenuşuri crude
300 ml ulei de floarea soarelui
zeamă de lămâie
1 lingură muştar
sare
piper


Mod de preparare:

Gălbenuşurile se freacă pentru început cu puţină sare ca să îşi păstreze culoarea, apoi se pun câteva picături de zeamă de lămâie. Uleiul se toarnă în fir subţire amestecând încontinuu cu o lingură de lemn. La sfarşit se pune muştar.
     
Când e gata trebuie să îi crească volumul şi să fie consistentă, groasă.
Se pune sare şi piper, după gust, pentru că maioneza e un sos ca oricare altul.


Poftă bună !


      


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino