Pate de măsline

luni, 6 mai 2013

O alternativă a pateului de ficat, perfect pentru o gustare la film sau într-o după-amiază plictisitoare şi foarte uşor de făcut.





Ingrediente pentru pate de măsline verzi:
100 g măsline verzi
30 ml ulei de măsline
oregano

Se pun toate ingredientele în blender şi se pasează. Se serveşte cu pâine prăjită.


Ingrediente pentru pate de măsline negre:
100 g măsline negre
30 ml ulei măsline
1/2 căţel de usturoi

Se pun toate ingredientele în blender şi se pasează. Se serveşte cu pâine prăjită.


Poftă bună !

Rulouri de porc umplute cu ciuperci

Sunt foarte delicioase şi potrivite pentru o masă festivă. 




Ingrediente pentru 2 porţii:
4 felii muşchi de porc
100 g ciuperci
1 ou fiert tare
50 g parmezan
100 ml vin
100 ml apă
făină
unt
pesmet
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare:

Feliile de carne se bat apoi se sărează şi piperează.
Ciupercile se spală, se lasă la scurs şi se călesc în unt alături de pătrunjel, apoi se pun în blender şi se pasează. 

Compoziţia se amestecă cu oul tăiat cubuleţe, parmezan şi pesmet.
Se aşează umplutura pe feliile de carne şi se formează rulourile, se închid cu o scobitoare şi se dau prin făină.
     
Se unge o tavă cu unt, se toarnă vinul şi apa în tava, se pun rulourile şi se bagă la cuptor la 180 de grade timp de 35-40 de minute până se rumenesc. Se mai întorc între timp.


Poftă bună !


Muşchiuleţ împănat cu mere şi lămâie





Ingrediente:
1 kg muşchi de porc
1 lămâie
1 măr
50 g unt
200 ml vin
apă
sare
piper


Mod de preparare:

Se fac tăieturi în carne, dar nu până la capăt, astfel încât muşchiul să rămână legat şi sa fie destul spaţiu pentru a băga feliile de fructe. Lămâia şi marul se taie în felii potrivite pentru a încăpea în crestăturile muşchiului. Se leagă cu o aţa de bucătărie să nu se desprindă. Se presară sare.
     
Într-o tigaie se pune untul la topit, când se topeşte se dă focul mai tare şi se pune muşchiul întreg se lasă pe o parte până se rumeneşte, apoi se întoarce pe partea cealaltă la rumenit.
     
Se pune într-o tavă vin, apa şi untul din tigaie şi se aşează muşchiul.
Se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade timp de 1 oră jumătate.
Din când în când se mai stropeşte carnea cu zeama din tavă. 

Când se scoate se pune piper. 
Zeama care rămâne în tavă se strecoară şi se stropeşte muşchiul cu ea când e servit.


Poftă bună !
     
     

Prăjitură "inteligentă"

Se numeşte aşa pentru că îşi alege singură straturile, dintr-o singură compoziţie ies şi blaturile şi crema. Reţeta asta o ştiu de mult timp, am văzut-o într-o revistă, şi de atunci o gătesc cu drag. E foarte simplu de făcut, nu aveţi cum să greşiţi.
     
Singurul lucru care necesită timp e topirea şi răcirea margarinei, dar am vazut că e acum în magazine margarină de copt lichidă pe care o puteţi folosi aşa. Cred că dacă sunteţi pe fugă merită încercată margarina lichidă, dar eu prefer metoda tradiţională, îmi place şi cum miroase în bucătărie, se simte ca fac prăjituri :)
     
Dacă nu sunteţi siguri că s-a gătit o testaţi cu o scobitoare, trebuie sa iasă scobitoarea curată, nu e problemă că se deschide cuptorul.






Ingrediente:
8 ouă
1 litru de lapte
1 margarină de copt
300 g zahăr
10 linguri de făină
5 pliculeţe zahăr vanilat
zahăr pudră
opţional 2 linguri esenţa vanilie


Mod de preparare:

      Se topeşte pe foc mic margarina (spăstrează puţină margarină pentru uns tava) se pune treptat tot zaharul şi   3-4 linguri de lapte, se amestecă bine să se dizolve zahărul. Se lasă la răcit.
     
Se separa ouăle, iar gălbenuşurile se freacă ca la maioneză şi se adaugă peste margarina răcită.
Se pune totul într-un vas mai mare şi se adaugă făina "în ploaie", apoi laptele amestecându-se încontinuu.
     
Albuşurile se bat spumă şi se adaugă peste compoziţie, se amestecă bine. Se unge o tavă cu margarină şi se toarnă compoziţia.
Se bagă la cuptorul încălzit la 160 de grade timp de 45 de minute, iar în ultimele 5 minute se dă focul mai tare.
     
Se pudrează imediat. Se lasă la răcit ca să se poată tăia, se poate servi şi calda şi rece, după preferinţă.


Poftă bună !


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino