Prăjitură cu căpşuni

marți, 7 mai 2013





Ingrediente:
1 foaie de plăcintă
80 g zahăr
10 g făină
coaja de la 1 lămâie
1 pliculeţ zahăr vanilat
10 g amidon alimentar
2 gălbenuşuri
200 ml lapte
2 linguriţe zahăr pudră
bicarbonat de sodiu
câteva căpşuni


Mod de preparare:

Lămâia se spală bine cu apă şi bicarbonat, se clăteşte şi se usucă cu un şerveţel, se rade coaja şi se pune la fiert în lapte.
     
Gălbenuşurile se bat cu zahărul, apoi se adaugă treptat făina, amidonul şi zahărul vanilat şi se toarnă în fir subţire în laptele cald (la foc mic) amestecând încontinuu până se îngroaşă crema.
     
Într-o tavă se pune hârtie de copt, apoi foaia de plăcintă şi se înţeapă cu furculiţa. Deasupra foii se pune folie de aluminiu şi câteva boabe de fasole (ca să nu se umfle foaia de plăcintă).
     
Se pune la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 15 minute. Când se scoate se ia folia de aluminiu se pune crema şi se decorează cu căpşuni şi zahăr pudră.


Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino