Tortiglioni cu pesto, fasole verde şi cartofi

joi, 9 mai 2013





Ingrediente pentru 2 porţii:
160 g tortiglioni
2 cartofi mijlocii
100 g fasole verde
2 linguri de sos pesto
sare
piper


Mod de preparare:

Cartofii se taie cubuleţe şi se fierb împreuna cu fasolea verde într-o oala cu apă multă şi sare.
     
Când sunt gata se scot cu paletă, iar tortiglionii se fierb în aceeaşi oală.
     
Se scurge apa de la tortiglionii şi se amesteca cu sosul pesto, cartofii şi fasolea. Se sărează şi piperează după gust.


Poftă bună !

Omletă

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, de aceea azi vă propun cinci feluri de omletă pentru diversificarea meniului. Puteţi face pregătirile de seara şi dimineaţa numai ce gătiţi omleta, şi aveţi un mic dejun rapid, săţios, savuros şi sănătos. O altă reţetă de omletă găsiţi aici.




Omletă cu spanac

Ingrediente:
2 ouă
100 g spanac
2 căţei de usturoi
1 lingură de parmezan
pătrunjel
sare 
piper

Se fierbe spanacul, se scurge de surplusul de zeamă şi se toacă. Usturoiul se toacă mărunt. Se amestecă toate ingredientele cu ouăle bătute. Se unge o tigaie cu ulei şi se prăjeşte omleta. Se întoarce cu ajutorul unui capac.


Omletă cu fasole verde

Ingrediente:
2 ouă
100 g fasole verde
1 lingură parmezan
pătrunjel 
sare 
piper


Se fierbe fasolea, se lasa la scurs, apoi se taie bucăţele. Se amestecă toate ingredientele cu ouăle bătute. Se unge o tigaie cu ulei şi se prăjeşte omleta. Se întoarce cu ajutorul unui capac.


Omletă cu sos de roşii (specifică Marocului)

Ingrediente:
2 ouă
1 ceapă
4-5 linguri sos de roşii
1 ardei iute mic (peperoncino)
pătrunjel
sare
piper


Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în  ulei. Celelalte ingrediente se amesteca şi se toarnă peste ceapă. Se întoarce omleta cu ajutorul unui capac.


Omletă cu ceapă verde şi cartofi

Ingrediente:
2 ouă
1 buc ceapă verde
1 cartof mic
50 g caşcaval afumat
pătrunjel 
sare
piper


Se taie mărunt ceapa verde. Cartoful se fierbe şi se taie mărunt. Se amestecă toate ingredientele cu ouăle bătute. Se unge o tigaie cu ulei şi se prăjeşte omleta. Se întoarce cu ajutorul unui capac.


Omletă cu mazăre şi orez

Ingrediente:
2 ouă
50 g mazare
50 g orez cu bob lung
pătrunjel
sare
piper


Mazărea şi orezul se fierb separat, apoi se amestecă toate ingredinetele cu ouăle bătute. Se unge o tigaie cu ulei şi se prăjeste omleta. Se întoarce cu ajutorul unui capac.


Poftă bună !











Sos pesto alla genovese

Sosul pesto îl puteţi folosi la paste, lasagna, omleta sau la orice altceva vă pofteşte inima. Se poate păstra la frigider o zi sau la congelator şi folosit la nevoie.
     
Ingredientul principal al acestui sos este busuiocul, numele acestuia venind din cuvântul grecesc "basileus" (rege) pentru că se spune că a crescut pe locul în care împărăţii Constantin şi Elena au descoperit Sfânta Cruce.





Ingrediente:
100 g frunze de busuioc proaspete
40 g de parmezan
1 căţel de usturoi
1 lingură seminţe de pin
50 ml ulei de măsline
sare mare


Mod de preparare:

Frunzele de busuioc se spală şi se usucă.
Se pune în blender puţina gheaţa şi se lasă să se răcească astfel busuiocul îşi va păstra culoarea verde, la fel ca pentru piure de spanac.
Apoi se scoate gheaţa şi se adaugă toate ingredientele în blender şi se pasează.


Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino