Tartă sărată de orez

duminică, 12 mai 2013




Ingrediente:
150 g orez cu bob lung
100 g caş
1 ceapă
2 ouă
80 g unt
sare
piper


Mod de preparare:

Orezul se fierbe în apă multă cu sare, iar când e gata se strecoară şi se amestecă imediat cu 30 de grame de unt, astfel boabele nu se lipesc între ele. Se lasă să se răcescă.
     
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în untul rămas. Orezul răcit se amestecă cu ceapa călită, cu caşul tăiat cubuleţe, ouăle bătute, sare şi piper.
     
Se bagă la cuptorul încălzit, într-o tavă unsă cu unt, la 180 de grade timp de 25-30 de minute.


Poftă bună !
     

Ragu alla bolognese

Sosul ragu se poate folosi la paste, la lasagna, musaca, legume umplute, ca de exemplu bărcuţa de vânătă ce poate fi umplută direct cu acest sos. Îl puteţi păstra la congelator şi îl folosiţi când aveţi nevoie.







Ingrediente:
300 g carne tocată de vită
700 g carne tocată de porc
150 g ceapă
150 g morcov
100 g frunze de ţelină
1 căţel de usturoi
100 g pătrunjel
3 fire de rozmarin
1 frunză de dafin
1 pahar de vin roşu
200 ml ulei de măsline
1 sticlă de bulion
2 cutii roşii decojite tocate
sare
piper

Mod de preparare:

Ceapa, usturoiul, morcovul, frunzele de ţelină, pătrunjelul se taie mărunt. Frunzuliţele de rozmarin se desprind de pe tulpină şi se taie mărunt.

Se pun la călit în ulei de măsline frunzele de ţelină, ceapa şi morcovul. Se adaugă apoi toată carnea, amestecând încontinuu ca să nu se facă cocoloaşe.
     
Se toarnă apoi vinul, se amestecă şi se mai lasă 2 minute să se evapore, el trebuie doar să dea aroma cărnii.
     
Se adaugă bulionul şi roşiile tocate, usturoiul, rozmarinul, pătrunjelul şi sare, piper, după gust. Se fierbe la foc mic amestecându-se, din când în când, timp de 2 ore jumătate.


Poftă bună !     

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino