Ceapă umplută cu carne tocată

luni, 13 mai 2013





Ingrediente:
6 cepe
200 g carne tocată de vită
1 lingură de pesmet
2 linguri de parmezan
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare:

Se pune o oală mare cu apă la fiert, când fierbe se pune sare, se pune ceapa tăiată în două şi se încearcă cu o furculiţă dacă e fiartă.
Se căleşte carnea separat în ulei.
     
Când a gata ceapa se scurge de apă şi se lasă la răcit, dupa care se desface în câte două foi ca să se formeze bărcuţele.
     
Ce rămâne din ceapă se toacă mărunt şi se amestecă cu carnea, pătrunjelul, parmezanul, pesmetul şi puţin sos de roşii, sare şi piper după gust.
     
Se umplu foile de ceapă, iar deasupra se pune sosul de roşii rămas.
Se pune la cuptor la 180 de grade timp de 25 de minute până se formează o crustă.


Poftă bună !
     

     


Prăjitură cu pere şi ciocolata

Dacă v-a plăcut prăjitura cu mere atunci o sa adoraţi aceasta prăjitură. A fost prima oară când am făcut-o şi a fost o mare surpriză pentru mine. Trebuie să o încercaţi !!! E uşor de făcut, iar rezultatul e fantastic.








Ingrediente:
250 g făină
100 g zahăr
50 g unt
250 g frişcă lichidă
3 ouă
4 pere
1 pliculeţ praf de copt
1 pliculeţ zahăr vanilat
50 g ciocolată cu lapte


Mod de preparare:

Untul se topeşte şi se lasă la răcit. Perele se curaţă de coajă şi seminţe şi se taie bucăţele.
     
Se bat galbenuşurile de ou cu zahărul, adăugat treptat şi frişca lichidă, apoi untul şi făina.
     
Ciocolata se rade cu ustensila de curăţat cartofi şi se pune în compoziţia de gălbenuş.
     
Albuşurile se bat spumă, se adaugă în prima compoziţie apoi celelalte ingrediente.
     
Se pune compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu faină, apoi se aşează bucăţile de pere.
     
Se pune la cuptorul încălzit la 150 de grade timp de 1 oră.
Se pudrează cum se scoate şi se lasă la răcit 30 de minute înainte de a fi tăiată.


Poftă bună !


Rasol de porc cu piure de fasole






Ingrediente pentu 2 porţii:
1 picior de porc degresat
300 g fasole
câteva boabe de piper
2 foi de dafin
2 căţei de usturoi
2 morcovi
1 ceapă
1 ţelină cu aceeaşi greutate ca şi morcovii
1 legătură de cimbru proaspăt
1 ardei iute
sare
piper


Mod de preparare:

Se pune într-o oală mare apă cu sare la fiert. Când fierbe se pune piciorul de porc cu câteva boabe de piper, o foaie de dafin şi doi căţei de usturoi.
     
Separat se pune o altă oală cu apă pentru fasole. Aceasta se pune în apă rece la fiert şi se va schimba apa, când fierbe, dar se va pune tot apă clocotică pentru că altfel se opreşte procesul de fierbere.
     
Morcovii, ceapa şi ţelina se taie bucaţele şi se pun la călit în ulei într-o tigaie mai mare, apoi se va adăuga fasolea fiartă, o foaie de dafin, sos de roşii, cimbru, ardei iute, sare, piper şi se mai fierbe 15 minute.
     
Compoziţia se pune apoi în blender şi se pasează. 
Se serveşte alături de rasol.


Poftă bună !
     


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino