Salată de ardei copţi

marți, 14 mai 2013

 Ştiu că de obicei se mănâncă ardeii copţi la fripturi şi mâncăruri cu carne, dar eu am facut altfel decât reţeta clasică, mai ales că se apropie vara. Când decojiţi ardeii nu îi spălaţi, doar va înmuiaţi degetele în apă rece.




Ingrediente:
4 ardei graşi roşii
4 ardei graşi galbeni
1 roşie
1 legătură ceapă verde
1 ceapă albă
pătrunjel proaspăt
ulei de măsline
oţet balsamic
sare


Mod de preparare:

Ardeii se spală, se curăţă de seminţe şi se taie pe jumătate.
Se pun într-o tavă şi se bagă la cuptor să se coacă cu grillul pornit (focul trebuie să vină de sus).
     
Se scot când sunt gata, se presară sare pe ei şi se lasă la răcit (aşa se vor curăţa mai bine).
Se taie toate legumele şi se amestecă cu sare, pătrunjel, ulei şi oţet, după gust.


Poftă bună !
     



Musaca de dovlecei

Dacă v-aţi săturat de celebra musaca de cartofi vă propun să schimbaţi meniul cu musaca de dovlecei. E rapidă şi gustoasă. Dacă aveţi şi sosul ragu alla bolognese (pentru reţetă click pe link-ul de mai jos) pregătit totul va decurge ca uns. Dacă doriţi mai puteţi presăra brânză deasupra sau să o serviţi cu smântână.






Ingrediente:
4 dovlecei mici
100 g orez cu bob lung
2 linguri parmezan
1 lingură  de oregano
ulei de măsline
sare
piper


Mod de preparare:

Dovleceii se taie felii pe lung şi se prăjesc în tigaia grill sau tigaia normală (ca la parmigiana di zucchine). Orezul se fierbe în apă multă cu sare, iar când e gata se strecoară apa.
     
Se unge o tavă cu ulei şi se pune 1 strat dovlecei, se presară oregano, 1 strat sos ragu, 1 start de orez, se presară parmezan, sare, piper şi tot aşa până se termină ingredientele.
     
Se pune la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute.


Poftă bună !
     


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino