Ciorbă rădăuţeană

joi, 16 mai 2013

Ciorba rădăuţeana, după cum spune şi numele vine din Rădăuţi, este asemenătoare cu ciorba de burtă, dar mai slabă şi mai gustoasă, după părerea mea.
     
Înainte de a o pregăti vă sfătuiesc să ţineţi puiul în apa rece ca să iasă sângele din el. Dacă doriţi puteţi pune puiul la fiert de-a-ntregul, supa va ieşi mai gustosă.
     
Din legumele rămase puteţi face salată boeuf cu pui, iar din albuşuri puteţi face bezeleDin ingredientele folosite ies cam 10 porţii.
     




Ingrediente:
1 pui întreg (cam 1,5 kg)
3 morcovi
2 rădăcini de păstârnac
1 ţelină mică
2 ardei graşi roşii
200 g smântână
3 ouă
1-2 căţei de usturoi
pătrunjel
oţet
sare
piper


Mod de preparare:
    
Se spală bine puiul şi se porţionează în mai multe bucăţi. Se pune la fiert într-o oală mai mare, la foc mic.
     
Legumele se curăţa, se spală şi se pun la fiert întregi în aceeaşi oala. Când sunt gata toate se scot separat, puiul pe o farfurie, legumele pe altă farfurie.
     
Se desprinde carnea de pe oase şi se taie cubuleţe. Din legume se păstrează doar ardeii care se taie în felii subţiri.
Supa rămasă se strecoară şi se pune într-o altă oală curată, carnea şi ardeii se pun tot acolo.
     
Se pune într-un castron smântâna, gălbenuşurile şi o cana de supă şi se amestecă bine până devine o compoziţie omogenă, apoi se toarnă în oala cu supă.
     
Se curăţa usturoiul şi se pisează în oală, se adaugă oţet, pătrunjel, sare şi piper după gust.


Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino