Zaalouk (salată marocană de vinete)

vineri, 17 mai 2013

 Zaalouk este o salată marocană tradiţională care poate fi servită caldă sau rece. Nu vă lăsaţi păcaliţi de ingredientele banale folosite,  se va simţi aroma exotică specifică locului.
     
Sunt mai multe variante pentru aceasta salată, dar asta a rămas preferata mea, îmi plac mai mult gustul şi textura reieşite din această metodă de preparare.
     
Când decojiţi vinetele vă înmuiaţi degetele în apă rece, astfel va merge mai uşor treaba. Înainte de a le băga la cuptor pentru coacere înţepaţi vinetele cu o furculiţă, aşa nu vor exploda în cuptor.





Ingrediente:
1 kg vinete
5 căţei de usturoi
6 peperoncini mici
pătrunjel
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Vinetele se spală şi se pun într-o tavă, se bagă la cuptor cu grill-ul pornit (focul trebuie să vină de sus), din când în când se mai întorc să se coacă bine.
     
Se scot şi se presară cu sare (se vor decoji mai bine) şi se lasă puţin timp la răcit. Apoi se decojesc si se lasă la scurs pe un tocător într-o poziţie înclinată pentru a se scurge bine zeama amară din ele. Se toacă bine.
     
Usturoiul şi pătrunjelul se toacă mărunt, peperoncinii se rup bucăţele.
     
Se încalzeste uleiul, se căleşte usturoiul, se adaugă bucăţile de peperoncino şi se mai călesc 1 minut amestecând repede, apoi se adaugă vinetele tocate şi se mai lasă pe foc 5 minute amestecând încontinuu.
     
Se presară pătrunjel, sare şi piper.


Poftă bună !

Pulpe de pui umplute

Astăzi vă propun o reţetă cu aspect festiv, savuroasă şi cu umplutură delicioasă de bacon şi cascaval. Deşi poate părea migăloasă procedura credeţi-ăa că totul se va desfăşura simplu şi uşor.






Ingrediente:
2 pulpe pui (partea superioară)
50 g bacon
50 g caşcaval afumat
unt cât o nucă
100 ml vin alb
100 ml apă
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Baconul se prăjeşte în unt, apoi se taie bucăţele. Se amestecă cu caşcavalul afumat tăiat şi el bucăţele.
     
Pulpele se curăţă de piele, se dezosează cu grijă, se învelesc în hârtie de copt şi se bat cu ciocănelul.
     
Se sărează şi piperează şi pe o parte şi pe alta. Se umplu cu bacon şi caşcaval şi se închid cu scobitori.
     
Se încinge uleiul şi se pun pulpele la prăjit. Se prăjesc 2 minute pe o parte, 2 minute pe partea cealaltă. Apoi se adaugă vinul şi apa. 

Se continuă fierberea la foc mic şi se încearcă pulpele cu furculiţa, timpul de gătire durează în funcţie de mărimea pulpei.


Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino