Sos de mere

sâmbătă, 18 mai 2013

Sosul de mere este potrivit pentru carnea de porc şi cea de raţă, pentru că sunt cărnuri grase. Dacă se fac mai multe porţii trebuie să se ridice timpul de coacere a merelor. Eu am pregătit doar 2 porţii.




Ingrediente:
400 g mere
1 lămâie de la care se foloseşte şi coaja şi sucul
sare


Mod de preparare:

Se spală merele, se curăţă de coajă şi de seminţe şi se taie în felii subţiri. Se pun într-o tavă înaltă cu 3 linguri de apă.
     
Se încălzeşte cuptorul la 200 de grade şi se lasă pentru 15 minute amestecând între timp. Se rade lămâia şi se stoarce.
     
După ce trec 15 minute se stinge focul şi se mai lasă tava înăuntru 5 minute.
     
Se ia din cuptor şi se amestecă merele cu coaja, sucul de lămâie şi sare. Se sfărâmă bine cu furculiţa.


Poftă bună ! 

Sos picant de ardei

Acest sos se poate folosi la fripturi sau se poate adăuga în tocăniţe, după preferinţă. Se poate face şi cu ardei iuţi verzi şi roşii.
     
Se poate păstra la frigider 5-6 zile. Cantităţile le alegeţi în funcţie de cât de mult sos doriţi să faceţi.







Ingrediente:
ardei iuţi
ulei
sare


Mod de preparare:

Ardeii se frig în ulei şi se scurg pe un prosop de hârtie.
Se toacă mărunt cu tot cu seminţe şi se adaugă sare.


Poftă bună !




Rasol de pui cu sos verde

Aveam puiul în congelator şi nu ştiam ce mâncare să mai fac, aşa mi-a venit ideea de a face rasol asezonat cu un sos verde din castraveţi în oţet.
      
Voi scrie pe rând reţetele pentru sos verde, respectiv rasol de pui în caz că vreti să folosiţi sosul şi la alt preparat.
     
Şi ca să vă dau un sfat când vreţi să faceţi un rasol bun se pune carnea în momentul în care fierbe apa, iar pentru o supă bună carnea se pune în apă rece şi se fierbe.



Sos verde




Acestea sunt ingredientele pentru sosul verde


Ingrediente:
4 castraveţi în oţet
40 g pătrunjel
20 g felii de pâine
1 căţel de usturoi
50 ml ulei de măsline
1 lingură de capere
2 file de anşoa
ulei
sare
piper


Pâinea se înnmoaie în oţetul de la castraveţi, apoi se stoarce. Castraveţii se taie mărunt.

     
Se pun toate ingredietele în blender şi se pasează, iar la sfârşit se adaugă uleiul.



Rasol de pui





Rasolul de pui şi sosul verde pregătit



Ingrediente:
1 pui 
1 cartof
1 ceapă
1 rădăcină de păstârnac
2 căţei de usturoi
pătrunjel
câteva frunze de ţelină
sare
piper

Puiul se spală, se sărează şi piperează pe dinăuntru. Se umple cu legume şi se închide cu o scobitoare.
     
Se pune oala (o oală mare să încapă puiul întreg) cu apă la fiert, când fierbe apa se pune puiul. Se taie şi se serveşte cu sos.


Poftă bună !




     Si daca doriti supa ramasa puteti sa o pastrati in pungi pentru gheata (sunt mai groase decat pungile normale) sau in cutiute, o congelati si o puteti folosi cand aveti nevoie de ea.
     La fel puteti face si cand va ramane supa de legume.





     



   

Mazăre cu ou

Pentru această reţetă am folosit mazăre proaspată. Ca să controlaţi ouale să nu fie stricate vă sfătuiesc să le spargeţi într-o farfurie sau un bol, separat, apoi dacă sunt bune le folosiţi în mâncare. 






Ingrediente pentru 2 porţii:
400 g mazăre
50 g bacon felii
1 ceapă mică
2 ouă
parmezan după gust
1 lingură de pesmet
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Se taie ceapa mărunt, se căleşte în ulei, apoi se adaugă baconul şi se mai lasă 10 minute.
     
După cele 10 minute se adaugă mazărea fiartă şi se mai lasă 5 minute. Se pune pesmetul şi se fac găuri cu ajutorul unei linguri în mazăre şi se pun ouăle acolo, se lasă până se gătesc.
     
Apoi se presară parmezan. Se serveşte caldă.


Poftă bună !
     

Salată grecească

Ce bine că vine vara şi putem să savurăm toate varietăţile de salate!!! Azi vă propun o variantă de salată grecească, savuroasă, uşoară şi plină de vitamine.
     




Ingrediente pentru 2 porţii:
150 g salată iceberg
100 g brânză feta
12 măsline negre
8 roşii cherry
50 g porumb
50 g mazăre
1 căţel de usturoi
pătrunjel
ulei de măsline
sare


Mod de preparare:

Se spală salata iceberg, se usucă şi se taie în fâşii groase. Se spală roşiile, se taie în jumătate. Pătrunjelul se spală, se usucă şi se toacă.
     
Mazărea şi porumbul se fierb, se scurg de apă şi se călesc în ulei de măsline, apoi se lasă la răcit.
     
Brânza feta se taie cubuleţe, usturoiul la fel.
     
Se pun într-un bol salata, roşiile, măslinele întregi, apoi porumbul, mazărea, după care brânza şi pătrunjelul. Se asezonează cu ulei şi sare, după gust.


Poftă bună ! 

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino