Pui cu pesto la cuptor

luni, 20 mai 2013

Pentru acest preparat am folosit pulpe şi aripioare de pui, puteţi folosi orice parte din pui preferaţi. La fel şi garnitura poate fi schimbată. Liber la improvizat !




Ingrediente:
2 pulpe de pui
2 aripioare de pui
100 g sos pesto
160 g orez cu bob lung
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare:

Pulpele şi aripioarele de pui se spală, se curăţă de piele şi se pun într-o tavă. Se fac mici crestături pe suprafaţa lor şi se ung cu sos pesto. 

Se adaugă o cană de apă şi se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute (depinde de cuptor).
     
Orezul se pune la fiert în apă multă cu sare timp de 16-18 minute. Se aşează în farfurie, se piperează şi se presară pătrunjel.
     
Sosul rămas în tava se pune peste carne sau peste orez, după preferinţă.


Poftă bună !


Cremă de zahăr ars










Ingrediente pentru 2 porţii:
3 ouă
125 g de zahăr 
500 ml lapte
1 pliculeţ de zahăr vanilat


Mod de preparare:

Într-o cratiţă se pun la caramelizat 4-5 linguri de zahăr, când a căpătat o culoare arămie se opreşte focul şi se tapetează pereţii oalei cu caramelul.
     
Ouăle se freacă bine cu zaharul, până se topeşte zahărul apoi se toarnă laptele şi se mai amestecă ca să devină o compoziţie omogenă.
     
Se toarnă compoziţia în oala tapetată cu caramel. Se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade timp de 30 de minute. Se lasă la răcit în frigider înainte de a fi servită.


Poftă bună !


Ciuperci umplute

Reţeta asta a făcut-o o prietenă când am ieşit o dată la un grătar, dar sunt atât de bune încat trebuia să le împart cu voi. Toată lumea a dat iama în ciuperci şi a lasăt carnea pe locul 2.
     
Ca şi cantităţi nu aş şti să vă zic exact, vă orientaţi în funcţie de câte porţii doriţi să faceţi, şi noi am preparat atunci "din ochi". Încercaţi să alegeţi ciuperci cu pălăriile mai mari, vor fi mai uşor de umplut.
     
Puteţi să le faceţi şi cand iesiţi la iarbă verde, dar şi acasă dacă aveţi o tigaie grill.



Ingrediente:
ciuperci champignon
caşcaval
usturoi
brânză topită felii
sare
piper


Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă, se spală şi li se desprinde coada, care se va taiă în bucăţele mici.
     
Caşcavalul, la fel, se taie în bucăţi mici, iar usturoiul se pisează.
     
Se amestecă toate împreuna cu sare şi piper şi se umplu pălăriile ciupercilor. Se acoperă cu brânză topită tăiată ca în imagine. Se pun pe grătar şi se lasă până se topeşte brânza.


Poftă bună !
     


Musaca cu piure de cartofi

Am preparat rapid această musaca, mai ales că sosul ragu era pregătit. L-am scos din timp de la congelator să se dezgheţe. Rezultatul a fost delicios, în comparaţie cu musacaua cu felii de cartofi aceasta se topeşte în gură. A fost exact pe placul meu şi usor de făcut şi savuroasa :)

Piureul de cartofi

Sosul ragu scos de la congelator


Aşa arată când e gata


Ingrediente:
500 g cartofi
100 g caşcaval ras
100 g unt
ulei de măsline
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare:

Cartofii se spală, se curăţă, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă multă.
     
Când sunt gata se scurge toată apa, se adaugă untul, sare şi piper şi se pasează.
     
Sosul ragu se încălzeşte puţin. Se unge o tavă cu ulei şi se pune un strat de piure şi un strat de sos ragu, deasupra se presară caşcavalul ras şi pătrunjel.
     
Se pune la cuptorul preîncalzit la 180 de grade pentru aproximativ 10 minute, pana se topeşte caşcavalul şi capătă o culoare aurie.


Poftă bună !




Ceafă de porc la grătar

Un preparat pe cât de cunoscut, pe atât de delicios. Servit alături de un sos picant devine o plăcere pentru papilele gustative :)






Ingrediente:
ceafă de porc
ulei de măsline
sare
piper măcinat mare


Mod de preparare:

Ceafa se taie în felii groase ca să nu se rupă. Se amestecă într-o farfurie piperul şi sarea, iar feliile de ceafă se dau prin acest amestec.
     
Tigaia grill se unge cu puţin ulei de măsline. Se pun feliile şi se ţin 5 minute pe o parte, 5 minute pe partea cealaltă.
Se servesc cu sos picant de ardei.


Poftă bună !


Orez picant (marocan)

Reţeta originală a acestui orez este cu cârnaţi de oaie sau de vită şi fără vin, pentru că musulmanii nu mănâncă carne de porc şi nu beau alcool, dar eu am adaptat-o.
     
Porţia normală de orez pentru 2 persoane este de 160 de grame, am scăzut din ea având în vedere că celelalte ingrediente sunt destul de săţioase.






Ingrediente pentru 2 porţii:
120 g orez cu bob lung
200 g cârnaţi
2 căţei de usturoi
100 ml vin
3 buc ceapă verde
jumătate de ardei gras roşu
jumătate de ardei gras galben
1 roşie
2 ardei iuţi proaspeţi
pătrunjel
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Orezul se fierbe separat în apă multă, apoi când e gata se scurge apa.
     
2 cepe se taie mărunt şi se călesc cu usturoiul. Cârnaţii se taie bucăţele mici şi se pun la prăjit alături de ceapă şi usturoi pentru 3-4 minute, apoi se toarnă vinul şi se mai lasă 2 minute să se evapore.
     
Se scot doar cârnăţii şi se pun într-o farfurie. Ardeii graşi se taie cubuleţe şi se pun în aceeaşi tigaie la călit pentru 3-4 minute.
     
Se pune şi orezul la călit pentru 2-3 minute, apoi se toarnă încet supa de pui încălzită, şi se mai lasă 20 de minute amestecând încontinuu.
     
La sfârşit se adaugă a 3 a ceapă tăiată mărunt, ardeii iuţi tăiaţi mărunt, pătrunjel, sare şi piper.


Poftă bună !



Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino