Şalău prăjit

miercuri, 22 mai 2013




Ingrediente pentru 2 porţii:
400 g şalău
pesmet
ulei de floarea soarelui
sare
piper


Mod de preparare:


Şalăul se taie în fâşii, se dă prin pesmet, se presară sare şi piper.
Se prăjeşte, apoi se scoate pe un şerveţel absorbant.
Se serveşte cu sos tartar.



Poftă bună !

Sos tartar

Sosul tartar este originar din Franţa şi se serveşte alături de preparate din peşte. Are la bază maioneza şi printre alte ingrediente capere, castraveţi în oţet şi muştar. Eu am ales să fac o variantă mai lejeră a acestui sos.





Ingrediente:
2 ouă
100 ml ulei de masline
jumătate de lingură de ceapă verde
oţet
sare
piper


Mod de preparare:


Ouăle se fierb tare, se aleg numai gălbenuşurile şi se sfărâmă cu o lingură de lemn.
     
Ceapa verde se taie foarte fin şi se adaugă peste gălbenuşuri împreună cu uleiul, sarea şi piperul, câteva picături de oţet şi se amestecă foarte bine.



Poftă bună !

Tartă ca la Genova






Ingrediente:
200 g cartofi
200 g fasole verde
100 g ricotta
1 ou
1 lingură de pesmet
ulei pentru uns tava
sare
piper


Mod de preparare:


Cartofii se fierb în coajă, se lasă puţin la răcit, se decojesc şi se dau pe răzătoare.
     
Fasolea verde se fierbe, apoi se taie mărunt. Se bate oul şi se amestecă toate ingredientele.
     
Se unge o tavă cu ulei şi se aşează compoziţia. Se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 25 de minute.



Poftă bună !

''Pizza'' de cartofi

Această tartă este originară din regiunea Puglia din Italia şi se face cu cartofi, mozzarella şi felii de anşoa, dar eu am improvizat cu ce aveam în frigider.






Ingrediente:
300 g cartofi
100 g mozzarella
100 g mortadella
4 măsline negre
4 măsline verzi
2 ouă
câteva feliuţe de gogoşari
unt pentru uns tava
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare:

Cartofii se fierb în coajă, se lasă puţin la răcit, se decojesc şi se dau pe răzătoare. Celelalte ingrediente se taie în bucăţele mici. Se bat ouăle şi se amestecă cu toate ingredientele.
     
Se unge o tavă cu unt şi se pune compoziţia înăuntru. Se pune la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute.


Poftă bună !

Lapte de pasăre









Ingrediente:
1 litru de lapte
5 ouă
150 g zahăr tos (8 linguri)
2 pliculeţe de zahăr vanilat


Mod de preparare:


Se separă gălbenuşurile de albuşuri, iar albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă 4 linguri de zahăr şi se continuă până se topeşte zahărul şi spuma devine tare şi lucioasă.
     
Gălbenuşurile se freacă cu 4 linguri de zahăr tos şi zahărul vanilat până se topeşte zahărul şi devine un aluat cremos. Se pune laptele la foc mic, într-o oală mai mare (atenţie să nu se reverse).
     
Când fierbe laptele se ia albuş cu o lingură şi se formează bulgăraşi care se pun pe suprafaţa laptelui, aşa se procedează cu toată spuma de albuş. Se ţin cam 1 minut pe o parte, 1 minut pe partea cealaltă. Se scot cu o spumiera şi se pun deoparte.
     
După ce s-au terminat bulgăraşii se strecoară laptele de restul de albuş şi se pune peste gălbenuşuri.
     
Se pune iar amestecul pe foc mic şi se ţine acolo amestecând încontinuu până se ajunge la consistenţa dorită (ca o budincă). Se pune budinca într-un bol, deasupra bulgăraşii de albuş şi se păstrează la rece.



Poftă bună !

Spaghetti cu ton






Ingrediente pentru 2 porţii:
160 g spaghetti
1 cutie ton
1 morcov mic
1 ceapă
sos de roşii
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare:


Se pune o oală cu apă şi sare la fiert, când fierbe se pun spaghetele şi se gătesc conform instrucţiunilor.
     
Ceapa şi morcovul se taie bucăţele, tonul se scurge de surplusul de ulei şi se pun toate la călit. Apoi se adaugă sosul de roşii, se mai găteste puţin şi se amestecă cu spaghetele.
      
Se pune sare şi piper după gust, se presară pătrunjel.



Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino