Somon la cuptor

luni, 27 mai 2013






Ingrediente pentru 2 porţii:
2 felii de somon
1 ceapă
1 lingură de pătrunjel
2-3 linguri de vin alb
2 frunze de salvie
sare
piper


Mod de preparare:

Somonul se spală şi se usucă cu un şerveţel absorbant. Se pune pe o folie de aluminu, se sărează, se piperează, se presară pătrunjel, se pune frunza de salvie, se pune ceapa mărunţită se stropeşte cu vin şi se înveleşte cu folia de aluminiu.
     
Se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute.


Poftă bună !

Roşii umplute greceşti

Yummy ! Îmi plac foarte mult roşiile şi mai ales umplute. Am văzut reţeta asta undeva, mi s-a făcut pofta şi cum aveam tot ce trebuia m-am pus pe treaba. Ce a ieşit a fost suprinzător, a devenit una din reţetele mele preferate.




Ingrediente:
3 roşii
1 ceapă
100 g carne tocată amestec
1 lingură de pătrunjel
2 linguri de ketchup
1 lingură de muştar
50 ml vin alb
1 căţel de usturoi
2-3 frunze de mentă
ulei de măsline
sare
piper


Mod de preparare:

Se taie o felie de deasupra roşiilor (se păstrează felia), se scot seminţele cu o lingură, se presară sare în înterior şi se lasă la scurs cu gura în jos.
     
Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit în ulei, se pun carnea şi vinul, se fierbe 10 minute amestecând încontinuu. Se adaugă pătrunjelul, menta şi usturoiul tăiate mărunt, apoi ketchup-ul şi muştarul, sare, piper şi se amestecă bine. Aceasta va fi umplutura pentru roşii.
    
După ce s-au scurs roşiile se bagă la cuptor pentru 10 minute să se înmoaie, apoi se scot şi se umplu cu compoziţia de mai sus. Se pun feliile tăiate ca un căpăcel.
    
Se pun iar la cuptorul încălzit pentru 30 de minute la 180 de grade.


Poftă bună !

"Muşchiuleţ" din carne tocată






Ingrediente pentru 5 porţii:
1 kg carne tocată amestec
2 ouă
2 linguri parmezan
3-4 linguri de pesmet şi 3-4 linguri de lapte sau 1 felie de pâine înmuiata în lapte
pătrunjel
ulei
sare
piper
opţional ardei copţi


Mod de preparare:

Carnea tocată se amestecă cu toate ingredientele şi se formează ca o ruladă şi se trece prin pesmet cu ajutorul unei folii de aluminiu.
     
Dacă se foloseşte pesmet se pun 3-4 linguri de lapte peste carne, dacă se foloseşte pâinea înmuiată nu mai e nevoie de lapte în plus.
     
Se pune într-o tavă unsă cu ulei şi se mai adaugă ulei peste carne.
Se pune la cuptor la 180 de grade pentru 1 oră.


Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino