Cremă pentru prăjituri

marți, 28 mai 2013

Crema aceasta se poate folosi la prăjituri, la torturi, la umplut, la ornat etc.



Ingrediente:
8 gălbenuşuri
450 ml lapte
200 g zahăr
coaja de la 1 lămâie
50 g amidon alimentar
1 pliculeţ zahăr vanilat


Mod de preparare:

Laptele se pune la fiert împreună cu coaja de lămâie tăiată cu ustensila de curăţat cartofi, când fierbe laptele se scoate coaja. Se ia de pe foc şi se lasă puţin la răcit.
     
Gălbenuşurile se freacă cu zahărul până se topeşte zahărul şi devin ca o cremă.
     
Apoi se adaugă în laptele cald (nu fierbinte) cu amidonul şi zahărul vanilat, se ţine pe foc mic şi se amestecă cu un tel până se ajunge la constitenţa dorită.


Poftă bună !
     


Couscous cu legume






Ingrediente pentru 2 porţii:
200 g couscous
jumătate de ardei gras
2 cartofi
morcovi şi dovlecei cu aceeaşi greutate ca şi cartofii
5 roşii cherry
1 ceapă verde
puţin unt
usturoi
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit în ulei alături de usturoiul mărunţit şi roşiile tăiate mărunt.
     
Celelalte legume se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă clocotită, se lasă să fiarbă 5 minute, apoi se scot cu o paletă şi se pun în tigaie la călit.
      
Couscous-ul se fierbe în 200 de ml de supă rămasă de la legume (când fierbe supa se pune couscous-ul), se pune untul, se amestecă 2 minute, apoi se acoperă cu un capac şi se mai lasă 3 minute.
     
Când e gata se amestecă cu o furculiţa ca să se desfacă boabele de couscous apoi se amestecă cu legumele şi se serveşte cald.


Poftă bună !

Morcovi la cuptor

Morcovii, spre deosebire de celelate legume sunt mai sănătoşi dacă sunt gătiţi decât în stare naturală. Morcovul crud este mai greu de digerat, astfel că doar 25% din betacaroten poate fi extras din el. (sursa)
     
Pe lângă faptul că au multe beneficii asupra sănătăţii, sunt şi foarte delicioşi şi uşor de preparat. Morcovii la cuptor pot fi serviţi ca atare sau ca şi garnitură pentru alte preparate.






Ingrediente pentru 2 porţii:
400 g morcovi noi
1 ceapă mică
3-4 căţei de usturoi
ulei
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare:

Ceapa, usturoiul şi pătrunjelul se taie mărunt. Morcovii se taie în fâşii. Se pun toate într-o tavă.
     
Se presară sare şi piper. Se toarnă puţin ulei deasupra, se amestecă.
Se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade 25-30 de minute, amestecând din când în când.


Poftă bună !


     

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino