Ciorbă de burtă ca la Roma

miercuri, 29 mai 2013

Nu vă lăsaţi păcăliţi de nume şi nu vă aşteptaţi la tradiţionala noastră ciorbă de burtă. Credeţi-mă e cu totul diferit şi va fi o surpriză delicioasă. Se mănâncă, în general, în sezonul rece.
  





Ingrediente:
800 g burtă de vită
100 g morcov
100 g ţelină
100 g păstârnac
1 ceapă
2 cartofi
100 g mazăre
5-6 căţei de usturoi
300 g roşii decojite bucăţele
100 ml vin alb
pătrunjel
dafin
rozmarin
sare
piper
opţional: 1 ardei iute
opţional: oţet


Mod de preparare:

Ceapa, morcovul, păstârnacul se taie mărunt şi se pun la călit, apoi se adaugă burta de vita tăiată julien, vinul şi 1 litru jumătate de supă de legume (sau apă dacă nu aveţi supa), sare şi se lasă la fiert 40-50 de minute.
     
Se adaugă roşiile, dafinul, rozmarinul tocat mărunt se mai lasă 10 minute, după acest timp se pun mazărea, cartofii şi usturoiul.
     
Se mai lasă la fiert încă 20 de minute. La sfârşit se adaugă pătrunjelul mărunţit şi piper.
     
Dacă mai e nevoie se mai acreşte ciorba cu oţet, după gustul meu nu mai e nevoie. Se serveşte cu crutoane.


Poftă bună !
     

Tort

Ştiţi cum e... întotdeauna e ceva de sărbătorit. Şi cum e mai plăcut când faci ceva cu mâna ta azi va prezint reţeta mea de tort, potrivit pentru o ocazie specială în familie sau cu prietenii.

Blatul se poate tăia foarte uşor cu o aţa de bucătărie






Ingrediente:
Pentru blat
250 g frişcă
250 g brânză mascarpone
250 g făină
200 g zahăr
3 ouă
1 praf de copt
1 pliculeţ zahăr vanilat
crema


Mod de preparare:


Se separă ouăle, iar albuşurile se bat spumă. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, apoi se adaugă trepat frişca, mascarpone, făina, praful de copt şi albuşurile bătute amestecând uşor de jos în sus.
     
Se pune compoziţia într-o oală tapetată cu hârtie de copt (o oală cu pereţii înalţi) şi se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade timp de 1 oră.
     
Se umple cu cremă şi deasupra se rade ciocolata, sau se poate orna după gust şi după imaginaţie.



Poftă bună !

Bigne








Ingrediente:
2 ouă
30 g margarină pentru copt
70 g faină
1 pliculeţ de zahăr vanilat
120 ml apă


Mod de preparare:


Apa se pune la fiert cu margarina, când se topeşte margarina se ia de pe foc şi se toarnă făina dintr-o dată amestecând bine cu telul.

Se lasă compoziţia la răcit, apoi se bat ouăle cu zahărul vanilat până devin cremoase şi se adaugă treptat în compoziţie, se amestecă.
     
Se pune într-o tavă hârtie de copt udă, compoziţia se pune într-un poş de ornat sau într-o pungă căreia i se taie un colţ şi se formează biluţe la dimensiunea dorită.
     
Se pun la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 15 minute. Când sunt gata se umflă şi devin aurii, iar în interior rămân goale. Se pot umple cu cremă sau frişcă.



Poftă bună !
   


     


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino