Hamburger

vineri, 31 mai 2013

Sunt mai multe versiuni ale poveştii inventării hamburgerului. Una dintre ele îl numeşte pe Charlie Nagreen, care în 1885 a servit la Târgul din Seymour primul hamburger. El a modelat o chiftea şi a pus-o între două felii de pâine pentru a fi mâncată mai uşor.
     
O altă poveste spune că de fapt hamburgerul se trage de pe vremea lui Ginghis Han. Soldaţii acestuia obişnuiau să ţină carnea tocată sub şa pentru a o menţine fragedă, iar când se opreau pentru a se odihni o frigeau sau o afumau.(sursa)

Oricare ar fi adevarul, eu personal, sunt recunoscătoare pentru această invenţie. Vă invit să încercaţi hamburgerii gătiţi acasă, gustul nu se compară cu a celor din comerţ, mai ales că puteţi doza ingredientele după preferinţă.




Ingrediente:
3 chifle
250 g carne tocată de vită
3 felii de bacon
3 felii de brânză topită
castraveţi muraţi
roşii
ketchup
maioneză

muştar
sare
piper


Mod de preparare:

Castraveţii şi roşiile se taie feliuţe. Baconul se prăjeşte până devine crocant, cam 1 minut pe fiecare parte.
     
Carnea se amestecă cu sare şi piper şi se formează hamburgerul. Tigaia grill se unge cu puţin ulei şi se prăjeşte hamburgerul cam 3 minute pe fiecare parte.
     
Se taie chifla în jumătate şi se pune maioneză, muştar, ketchup, bacon, castravete, roşie, hamburgerul, brânza topită, iar deasupra cealaltă jumătate de chifla.
     
Se învelesc în folie de aluminiu şi se baga la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 10 minute.
     





Ingrediente:
250 g carne tocată de vită
1 ou
3 chifle
jumătate de ardei gras
1 ceapă verde
1 roşie
ketchup
muştar
sare
piper


Mod de preparare:

Carnea tocată se fierbe. Ceapa, ardeiul şi roşia se taie cubuleţe şi se pun la călit.
     
Carnea tocată se amestecă cu oul bătut, sare, piper şi se prăjeşte în puţin ulei.
     
Se taie chifla în 2 şi se pune muştar, ketchup, hamburgerul şi legumele călite, se acoperă cu cealaltă jumătate de chifla şi se înveleşte în folie de aluminiu.
     
Se pune la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 10 minute.







Poftă bună !

Cartofi cu şuncă de Praga




Ingrediente pentru 2 porţii:
2 cartofi
50 g şuncă de Praga
1 ceapă mică
50 g parmezan
unt cât o nucă
3 linguri de smântână
2 linguri de pesmet
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare:

Cartofii se fierb întregi în coajă, în apă cu sare timp de 10 minute. Se lasă puţin la răcit, apoi se decojesc şi se taie în 2, pe lung şi cu grijă se scobesc cu o lingură. Miezul de cartofi se păstrează şi se mărunţeşte.
     
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în unt, apoi se adaugă şunca tăiată cubuleţe şi se lasă la prăjit până devine crocantă.
     
Se amestecă toate ingredientele şi se umplu coşuleţele de cartofi. Se unge o tavă cu unt şi se pun cartofii. Se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 30 de minute.


Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino