Îmbucături de curcan

luni, 3 iunie 2013

   





Ingrediente pentru 4 porţii:
600 g piept de curcan
1 ceapă
un sfert de litru de supă de pui
50 g de unt
500 ml lapte
sare
piper

Mod de preparare:

Pieptul de curcan se ţine în lapte pentru 30 de minute. Se scoate, se lasă la scurs, se păstrează laptele.
     
Se taie cubuleţe, se dă prin făină şi se prăjeşte în unt, apoi se adaugă ceapa tăiată mărunt şi supa şi se lasă la foc mic pentru 30 de minute. Se pune sare şi piper.


Garnitura

Ingrediente:
300 g ceapă
200 g ciuperci Champignon
50 g unt
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă şi se spală. Ceapa se taie mărunt şi se prăjeşte în unt, apoi se adaugă puţină apă, sare şi piper.
     
Se pun ciupercile întregi şi laptele rămas de la curcan. Se fierbe 25-30 de minute în funcţie de cât de mari sunt ciupercile. Se adaugă pătrunjel.


Sos

Ingrediente:
2 gălbenuşuri
suc de la 1 lămâie
200 g de smântână
sare
piper


Mod de preparare:

Gălbenuşurile de ou se amestecă cu sucul de lămâie, smântână, sare şi piper şi se pun la foc mic amestecând încontinuu până devine ca o cremă. Se aşează peste carne.


Poftă bună !


"Caramele" din piept de curcan

Se numesc aşa pentru că iese carnea foarte fragedă şi se topeşte în gură. Sunt foarte delicioase !!! Se pot face şi cu piept de pui.





Ingrediente:
2 bucăţi de piept de curcan (cam 100 g fiecare)
6 felii de prosciutto 
puţin unt
sare
piper


Mod de preparare:

Pieptul se spală şi se usucă, se sărează şi se piperează. Deasupra se aşează feliile de prosciutto şi se rulează.
     
La distanţă de 2 cm se înfig scobitori şi se taie felii între scobitori. Se prăjesc în unt 2-3 minute pe fiecare parte. Se servesc calde.


Poftă bună !


Ştrudel cu mere






Ingrediente:
1 foaie de plăcintă (250 de grame)
4 mere
1 lămâie
3 linguri de zahăr tos
50 g unt
1 pliculeţ zahăr vanilat
2 linguri de stafide
câteva nuci
câteva seminţe de pin
pesmet de biscuiţi


Mod de preparare:

Se stoarce lămâia şi se rade coaja. Merele se curăţa de coajă şi de seminţe şi se taie cubuleţe (se stropesc cu zeamă de lămâie să nu se oxideze).
     
Se pun la călit în unt cu zahărul tos şi cel vanilat şi se amestecă 10 minute încontinuu.
     
Se lasă bucăţile de mere la răcit, după care se amestecă cu stafidele, nucile, seminţele de pin şi coaja de lămâie.
     
Se întinde foaia de plăcintă şi se presară pesmetul de biscuiţi (se va absoarbe excesul de lichid de la mere).
     
Se unge foaia cu compoziţia, se ruleaza şi se închide la capete. Se pune într-o tavă hârtie de copt, se aşează ştrudelul şi se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.


Poftă bună !

Chec de legume în 3 culori




Ingrediente:
200 g cartofi
200 g morcovi
50 g unt
3-4 căţei de usturoi
200 g mazăre
1 ceapă mică
ulei
pesmet
sare
piper


Mod de preparare:

Cartofii se fierb în coajă, se lasă puţin la răcit, se decojesc, se sfărâmă cu furculiţa şi se amestecă cu sosul bechamel. Se pune sare şi piper, după gust.
     
Morcovii se taie rondele şi se pun la călit în unt cu usturoiul tăiat mărunt. Apoi se pune cu totul în blender şi se pasează. Se pune sare şi piper.
     
Mazărea se pune la călit cu ceapa mărunţită în ulei, apoi se fierbe şi se pasează. Se pune sare şi piper.
     
Se ia o tavă pentru chec şi se tapetează cu hârtie de copt şi se aşează straturile de legume, după preferinţă. Se presară pesmet deasupra.
    
Se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute, în funcţie de cât de înaltă este tava.


Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino