Lebede

miercuri, 5 iunie 2013

Pentru acest desert am folosit aluat de bigne, cremă de ciocolată şi cremă Chantilly. Poate părea complicat de făcut, dar este foarte uşor, unde mai pui că arată extraordinar. Cu siguranţa va fi vedeta mesei!
     
Am folosit exact cantităţile specificate la fiecare reţetă în parte şi au ieşit 4 lebede. Bineînteles puţeti doza ingredientele în funcţie de câte porţii doriţi.







Ingrediente:
aluat de bigne
cremă de ciocolată
cremă Chantilly

opţional zahăr pudră şi dulceaţă


Mod de preparare:

Aluatul şi cremele se fac conform reţelelor de mai sus.
     
Pentru corpul lebedei se formează o biluţă destul de mare, ca să poată fi apoi tăiată şi umplută.
Pentru gâtul lebedei se pune aluat într-un poş de ornat şi se formează cifra 2.
     
După ce s-a copt biluţa pentru corp se taie în jumătate astfel încât partea de jos să rămână ca un coşulet, iar partea de sus se taie în 2 ca să se formeze aripioarele.
     
În coşulet se pune 1 strat cremă de ciocolată şi 1 strat cremă Chantilly, deasupra se pun aripioarele şi gâtul.
    
Ochii şi ciocul se pot face din dulceaţă şi se pudrează după preferinţă.


Poftă bună !



Cremă Chantilly

Această cremă se bate cu telul sau cu mixerul.
Pentru rezultate bune vă sfătuiesc să faceţi astfel:
  • frişca lichidă se pune într-un castron
  • în alt castron se adaugă cuburi de gheaţa, iar castronul cu frişcă se pune deasupra acestuia
  • se ţine la frigider câtva timp




Ingrediente:
250 g frişca lichidă
30 g zahăr pudră
1 pliculeţ zahăr vanilat


Mod de preparare:

Se bate frişca cu tot zahărul adăugat treptat. Crema trebuie sa fie uşoară şi pufoasă. Nu se bate prea mult ca să nu devină unt.


Poftă bună !

Cremă de ciocolată

Crema se poate folosi la prăjituri, la torturi. Se poate pune în forme şi se păstrează la frigider şi se serveşte ca atare sau cu frişcă, cu biscuiţi.
     
Din cantităţile folosite ies 200 de grame de cremă. Cu albuşul care rămâne puteţi face bezele.



Ingrediente:
120 ml lapte
10 g cacao
1 gălbenuş de ou
40 g zahăr tos
20 g amidon alimentar
1 pliculeţ de zahăr vanilat


Mod de preparare:

Gălbenuşul se freacă cu zahărul tos până se topeşte zahărul şi gălbenuşul devine alb.
     
Se adaugă amidonul alimentar, amestecând cu grijă să nu se formeze cocoloaşe, apoi se adaugă cacao, laptele călduţ şi zahărul vanilat.
     
Se pune pe foc mic amestecând încontinuu până devine consistentă.


Poftă bună !
     

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino