Cocktail de creveţi

joi, 6 iunie 2013

Cocktail-ul de creveţi este un aperitiv care se degustă, de obicei, înaintea unei mese la care se serveşte peşte.
     
Sosul roz garniseşte mâncarea de peşte şi crustacee, iar după gust se poate adaugă iaurt sau smântână.


Sosul roz

Decorticarea creveţilor



Ingrediente:
300 g cozi de creveţi
jumătate de ceapă
1 morcov
câteva frunze de ţelină
200 g maioneză
50 g ketchup
sare


Mod de preparare:

Se pune într-o oală apă la fiert cu sare, morcovul, ceapa şi tulpina de ţelină. Se adaugă cozile de creveţi şi se lasă 10 minute. Se scot şi se lasă la răcit.
     
Când s-au răcit se curăţă de coajă şi se clătesc sub jet subţire de apă rece, iar cu o scobitoare se scoate intestinul pentru că este amar.
     
Maioneza şi ketchup-ul se amestecă şi se obţine un sos roz.
Într-un pahar se pune sosul roz, 2-3 frunze de ţelină crudă, creveţii şi bastonase de morcov.


Poftă bună !


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino