Anşoa umpluţi

vineri, 7 iunie 2013

Anşoa este un peşte mic, răspândit în bazinul Mării Mediterane.
     
Acest preparat se poate face cu orice peşte mic de apă dulce sau sărată. Cantităţile de ingrediente se aleg în funcţie de câte porţii doriţi.




Ingrediente:
anşoa
pătrunjel
usturoi
pesmet
ulei de măsline
sare
piper


Mod de preparare:

Se curăţă peştii de intestine şi şira spinării, se spală sub jet subţire de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.
    
Pătrunjelul şi usturoiul se toacă mărunt, se amestecă cu pesmet, sare şi piper. Aceasta va fi umplutura.
    
Se pun într-o tavă de cuptor o parte din peştişori cu faţa în jos, se pune umplutura şi se acoperă cu peştişorii rămaşi. Se toarnă puţin ulei de măsline deasupra.
    
Se pun la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 10 minute. Se servesc fierbinţi.


Poftă bună !

Risi e bisi

Risi e bisi e un fel de mâncare originar din Italia, provincia Veneto. Se prepară cu mazăre proaspătă.




Ingrediente:
1 kg mazăre
200 g orez cu bob lung
50 g unt
100 g bacon
1 litru supă (ştiţi că spuneam aici că puteţi păstra supa de carne sau de legume nefolosită)
1 lingură pătrunjel
1 ceapă 
2 linguri parmezan
sare
piper proaspăt măcinat


Mod de preparare:

Baconul se taie fâşii, pătrunjelul şi ceapa se mărunţesc apoi se pun toate la călit în unt.
     
Se pune mazărea, apoi se adaugă supa puţin, câte puţin, după care orezul, amestecând încontinuu.
     
Se ţine la foc mic pentru 20 de minute, se sărează, după gust. Înainte de servire se pune piperul şi parmezanul. Se serveşte fierbinte.



Poftă bună !


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino