Biscuiţi

marți, 11 iunie 2013







Ingrediente:
200 g făină albă
70 g zahăr pudră
50 g amidon alimentar (din cartofi)
60 g unt
125 g iaurt simplu
jumătate de pliculeţ de praf de copt
coaja de la 1 lămâie
1 pliculeţ zahăr vanilat
1 praf de sare


Mod de preparare:

Făina, amidonul şi zahărul pudră se amestecă într-un castron, iar în mijloc se face o gaură. În gaură se pune iaurtul apoi se amestecă energic.
     
Se adaugă untul topit şi răcit, sarea, zahărul vanilat şi coaja de lămâie şi se continuă frământarea până se obţine o cocă uniformă şi omogenă.
    
Castronul se amestecă cu o folie alimentară şi se lasă în frigider, la răcit pentru 1 oră.
    
După acest timp se întinde aluatul pe un blat, se presară făină pe aluat şi pe sucitor şi se întinde până ajunge la grosime de 2 cm.
    
Se taie forme ( eu am făcut cu paharul, dar dacă aveţi forme de biscuiţi e şi mai bine) şi se garnisesc cu nuci, migdale, stafide, dulceaţă, cu ce vă pofteşte inima.


Poftă bună !

Prăjitură cu pişcoturi şi dulceaţă

Este o prăjitură asemănătoare cu tiramisu, uşor de realizat. Se serveşte după o masă cu mâncăruri grele. Se poate face cu orice tip de dulceaţă. Eu am folost de cireşe.







Ingrediente:
100 g pişcoturi
100 g dulceaţă
1 pliculeţ de amidon alimentar
1 ou
jumătate de pliculeţ de zahăr vanilat
1 lingură de zahăr tos
200 ml lapte
un praf de sare


Mod de preparare:

Jumătate din cantitatea de lapte se pune la fiert cu zahărul vanilat şi sarea.
     
Se separă oul, iar gălbenuşul se freacă bine cu zahărul tos şi amidonul, până devine cremos, apoi se adaugă în lapte, la foc mic, şi se amestecă până devine ca o cremă.
     
Laptele rămas se pune într-un castron, se adaugă o lingură de dulceaţă, se amestecă bine, după care se umezesc pişcoturile timp de 1 minut şi se pun într-o formă.
     
Se pune 1 strat de pişcoturi, 1 strat de cremă, 1 strat de dulceaţă, ultimul strat fiind tot de pişcoturi.
     
Dacă rămâne lapte se toarnă în formă peste prăjitură. Se acoperă cu folie alimentara şi se ţine la frigider 4 ore. Când se serveşte se întoarce pe un platou astfel că partea de dedesubt va deveni cea de deasupra.



     
Cum aveam câteva cireşe m-am gândit să fac decorul pentru prăjitură. 
     
Am înmuiat cireşele în albuşul rămas, apoi le-am dat prin zahăr, le-am pus la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 5 minute. 


Poftă bună!


"Săgetuţe" din carne tocată cu salată






Săgetuţe

Ingrediente pentru 2 porţii:
300 g carne tocată mixtă
20 buc măsline maro fără sâmburi
4-5 buc roşii deshidratate
1 ceapă verde
oregano
2 linguri de pesmet
câteva rămurele de rozmarin
sare


Mod de preparare:

Se taie fin roşiile, măslinele şi ceapa. Se amestecă cu carnea tocată, se presară pesmet, oregano, sare şi se amestecă foarte bine pentru că lipseşte oul.
     
Cu mâinile se formează biluţe de carne, apoi se alungesc şi se formează o bază ca să poată sta în picioare. În vârf se inving rămurele de rozmarin.
     
Se pune o tigaie fără ulei pe foc, se lasă la încins, după care se prăjesc bine săgetuţele pe toate părţile, la foc potrivit.



Salata

Ingrediente:
1 ardei gras galben
rucola
2-3 morcovi
200 g roşii cherry
ulei de măsline
oţet balsamic
sare


Mod de preparare:

Ardeiul şi morcovul se taie julien. 
     
Pe un platou se pun în mijloc săgetuţele, de jur împrejur salata rucola, bastonaşele de ardei şi morcov, şi roşiile. Peste salată se presară sare, ulei şi oţet, după gust.


Poftă bună !


Roşii deshidratate

Roşiile deshidratate sunt un artificiu aromat. Se pot folosi la salate, sandvişuri şi dacă sunteţi în pană de idei am sa fac, pe viitor, câteva reţete.
     
Cantităţile de ingrediente le alegeţi în funcţie de câte porţii doriţi să faceţi.




Ingrediente:
roşii lunguieţe
oregano
sare


Mod de preparare:

Roşiile se spală şi se usucă, se taie în jumătate, se presară sare şi oregano şi se pun la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 1 oră.
     
Dacă nu se servesc imediat se pun în ulei de măsline.


Poftă bună!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino