Piept de curcan umplut cu măsline şi roşii

joi, 13 iunie 2013

Acest preparat se poate servi cald sau rece, ca aperitiv sau ca fel principal.








Ingrediente pentru 4 porţii:
800 g piept de curcan
30 buc măsline maro fără sâmburi
2 linguri parmezan
1 ou
2 roşii
făină
ulei de măsline
busuioc
sare
piper


Mod de preparare:

Pieptul de curcan se taie astfel încât să devină ca o foaie (cum e în poză), se taie surplusul de carne ca să rămâne foaia nivelată, iar foaia se acoperă cu hârtie de cuptor şi se bate cu ciocănelul. Surplusul de carne se taie cubuleţe.
     
Se taie roşiile şi se pun în blender alături de măsline, ou, parmezan, busuioc, sare, piper şi bucăţele din piept, se pasează.
     
Foaia din piept se umple şi se rulează, se leagă cu aţa de bucătărie, se dă prin făină, se scutură surplusul de făină şi se prăjeşte în ulei câteva minute până devine rumen la culoare.
     
După care se pune într-o tavă de cuptor, cu hârtie de copt şi se adaugă supa şi se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 45 de minute.
    
Se scoate, se taie aţa şi se feliează. Se serveşte cu roşii proaspete.


Poftă bună !
     

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino