Tapenade

sâmbătă, 15 iunie 2013

Este o specialitate din regiunea Provence, se mai numeşte şi "caviar de Provence". Este un aperitiv, care se serveşte pe felii de pâine prăjită. 

Se mai poate folosi la condimentarea pastelor sau orezului. Nu se încălzeşte niciodată.
     
Dacă vreţi un sos mai rafinat se trece, după ce se paseaza, printr-o strecurătoare şi se amestecă uşor cu o lingură.






Ingrediente:
50 g măsline negre fără sâmburi
50 g măsline maro fără sâmburi
60 g file de anşoa
1 lingură de capere
zeama de la 1 lămâie
50 ml ulei de măsline


Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele în blender şi se pasează până ajunge la consistenţă ca un piure.



Poftă bună !

Spaghetti cu fasole verde






Ingrediente pentru 2 porţii:
160 g spaghete
200 g fasole verde
1 roşie
2 căţei de usturoi
ulei de măsline
sare
piper proaspăt măcinat


Mod de preparare:

Fasolea se fierbe în apă multă cu sare, iar când e gata se păstrează apaRoşia se taie mărunt.
     
Usturoiul se pune întreg la călit în ulei, nu se ţine foarte mult să nu se ardă, se scoate apoi se adaugă roşia, se căleşte, după care se pune fasolea verde şi se mai lasă 4-5 minute.
     
Spaghetele se fierb în apa folosită la fasole, când sunt gata se strecoară apa, iar spaghetele se adaugă peste fasole şi se amestecă.
     
Când se pun în farfurie se macină piperul.


Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino