Sandvişuri pane

duminică, 16 iunie 2013

Ideale ca aperitiv, ca şi gustare sandvişurile te salvează în orice situaţie.
     
Am pornit de la reţeta de "mozzarella in carozza" (mozzarella în căruţă) şi am adăugat alte ingrediente după gustul meu. 

Mozzarella in carozza se face exact ca în reţeta de mai jos, doar că se foloseşte doar mozzarella şi pâine.






Ingrediente pentru 5 porţii:
10 felii pâine toast
10 felii mozzarella (am folosit baton de mozzarella)
5 felii roşii
5 felii şuncă de Praga
3 ouă
făină
pesmet
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Feliile de mozzarella, roşiile şi şunca se pun între feliile de pâine şi se strâng bine la margini.
     
Se dau sandvişurile prin făină, ouăle bătute şi pesmet şi se prăjesc în ulei. Se lasă la scurs pe un şerveţel absorbant. Se servesc calde.


Poftă bună !


Lasagna cu cremă de dovlecei şi cartofi






Ingrediente pentru 4 porţii:
12 foi de lasagna
300 g dovlecei
200 g cartofi
1 ceapă
500 g sos bechamel
3 felii brânză topită
3 linguri de parmezan
ulei de măsline
unt pentru uns tava
sare
piper


Mod de preparare:

Foile de lasagna se fierb în apă multă cu sare şi neaparat câteva picături de ulei de măsline, ca să nu se lipească, timp de 5-6 minute (sau cât scrie pe ambalaj). Se pun câte 3-4 foi deodată şi se scot cu grijă să nu se rupă.
     
Ceapa se taie mărunt, dovleceii se taie rondele, iar cartofii cubuleţe. Se căleşte ceapa în ulei, apoi se adaugă cartofii şi dovleceii, se lasă să se gătească puţin, se pune sare şi piper. Se pun legumele în blender şi se pasează.
     
Se unge o tava cu unt şi se pun 1 strat foi de lasagna, 1 strat de cremă, 1 strat feliuţe de brânză topită, 1 strat sos bechamel până se termină ingredientele.
    
Se acoperă cu folie de aluminiu şi se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 25 de minute.


Poftă bună !





Piept de pui în sos tonat


Sosul tonat





Ingrediente:
1 piept de pui
1 cutie de ton bucăţi 
200 g maioneză
2 linguri de capere
2 cartofi
2 morcovi
1 ceapă
sare
piper


Mod de preparare:

Legumele se curăţă, se spală şi se pun la fiert întregi în apă rece cu sare, iar când fierbe apa se adaugă pieptul. Timpul de fierbere diferă în funcţie de cât de mare e pieptul.
     
Se scoate pieptul, se lasă la răcit şi se taie felii. Maioneza se amestecă cu ton, capere, sare şi piper.
     
Într-o tava sau platou se aşează 1 strat felii piept de pui, 1 strat de sos. Se acoperă cu folie de prospeţime şi se ţine la frigider 4 ore înainte de a fi servit.
     
Se poate servi alături de legume. Se poate folosi şi piept de curcan.


Poftă bună !


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino