Fusilli cu ragu alla pugliese

miercuri, 19 iunie 2013




Ingrediente pentru 2 porţii:
160 g fusilli
2-3 linguri de parmezan
sare
piper


Mod de preparare:

Pastele se fierb în apă multă cu sare, se strecoară apa. Se amesteca cu sosul, se presară parmezan şi piper.


Poftă bună !




Ragu alla pugliese





Ingrediente:
2 felii subţiri carne de vită
1 ceapă
200 g sos de roşii
3-4 căţei de usturoi
2-3 frunze de busuioc
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare:

Feliile de carne se taie în 3 părţi fiecare. Ceapa se taie cubuleţe. Usturoiul şi pătrunjelul se toacă mărunt.
     
Se pune sare şi piper pe feliile de carne, se umplu cu o parte din cantitatea de pătrunjel şi usturoi, se fac rulouri mici şi se închid cu scobitori.
     
Se pune ceapa la călit şi se adaugă rulourile şi se prăjesc 5 minute pe fiecare parte, dupa care se adaugă sosul de roşii, cealalta parte de pătrunjel şi usturoi şi 1 litru de apă.
     
Se fierbe la foc mic cam 1 ora (se încearcă carnea). La sfârşit se adaugă busuiocul.


Poftă bună !

Pulpe de pui picante







Ingrediente:
8 pulpe
2 cepe
200 g roşii decojite bucăţele
4 buc peperoncini
ulei pentru prăjit
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare:

Pulpele se dezosează şi se curăţă de piele, se spală, se usucă.
     
Ceapa se taie mărunt. Se pune uleiul la încins şi se pun pulpele, se rumenesc pe fiecare parte.
     
Se scot şi se adaugă ceapa, se lasă la călit, apoi se adaugă roşiile şi se lasă să fiarbă 10 minute, după care se pun pulpele.
     
Se pune peperoncini rupt bucăţele, sare şi piper şi se lasa la foc mic, acoperit cu un capac pentru 20 de minute.
     
La sfârşit se adaugă pătrunjelul tocat.


Poftă bună !


     




Chifteluţe Elisabeta cu sos

Am citit într-un articol că povestea o doamnă bucătar că i-ar fi trimis o scrisoare reginei Elisabeta, nu mai ştiu cu ce ocazie, şi o poză cu ea în bucătărie. 

Regina (sau mai degrabă angajaţii ei) a răspuns şi a rugat-o să îi trimită o reţetă, ceva să o reprezinte şi asta a fost reţeta trimisă. Nu ştiu cât de mult i-a placut reginei, dar pot să vă zic că a fost pe placul meu. Vă invit să încercaţi!
     
În reţetă scria că se prăjesc chifteluţele, dar eu am ales să le fac la cuptor.





Chifteluţe

Ingrediente:
100 g mortadella
200 g dovlecei
1 ou
pesmet
ulei pentru uns tava
sare
piper



Mod de preparare:

Mortadella se taie bucăţele mici, iar dovleceii se dau pe răzătoare.
Se amestecă mortadella cu dovleceii, cu oul bătut, sare, piper şi 2 linguri de pesmet.
     
Chifteluţele se dau prin pesmet şi se pun într-o tavă unsă cu puţin ulei.
     
Se bagă la cuptorul încălzit la 200 de grade pentru 8 minute, apoi încă 5 minute se ţine grillul pornit. Se servesc calde cu sos.


Sos

Ingrediente:
3 linguri de muştar
1 lingură de smântână
câteva picături zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Se amestecă bine toate ingredientele.


Poftă bună !



Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino