Merlucius cu sos

vineri, 21 iunie 2013

Daca cumpăraţi peşte congelat, îl puneţi în lapte şi îl lăsaţi în frigider să se dezgheţe. Astfel va avea gust de peşte proaspăt şi nici nu va mirosi pentru că laptele ia mirosul puternic de peşte.




Ingrediente:
400 g merlucius
10 buc roşii cherry
1 căţel de usturoi
4 buc măsline negre
1 lingură de capere
jumătate de lingură de oregano
pătrunjel
ulei picant
sare
piper


Mod de preparare:

Se taie usturoiul mărunt şi se pune la călit în ulei, apoi se adaugă roşiile tăiate în 2 şi se presează cu o lingură ca să formeze sos. 
     
Se pune merluciul, se presară sare şi se lasă la fiert, la foc mic, acoperit cu capac 10 minute. Se întoarce peştele şi se lasă încă 10 minute.
     
Se adaugă celelalte ingrediente şi se mai lasă 5 minute să se întrepătrundă toate aromele.


Poftă bună !
     



Ouă umplute cu sos verde




Ingrediente:
3 ouă
2 linguri de pătrunjel
1 căţel de usturoi
1 castravete mic în oţet
jumătate de felie de pâine înmuiată în oţetul de la castraveţi
1 linguriţă de capere
1 file de anşoa
1 lingură ulei de măsline
sare 
piper

Mod de preparare:

Ouăle se fierb tare.
     
Se pun în blender gălbenuşurile de ou şi celelalte ingrediente şi se pasează.
     
Se umplu albuşurile cu compoziţia rezultată.


Poftă bună !

















Chifteluţe de dovlecei şi cartofi







Ingrediente:
300 g cartofi
200 g dovlecei
2 căţei de usturoi
1 ou
1 lingură de parmezan
jumătate de lingură de oregano
pesmet
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Se fierb legumele, apoi cartofii se taie cubuleţe, iar dovleceii se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.
     
Se pun în blender, se adaugă oul bătut, usturoiul tăiat mărunt, parmezanul, oregano, sare, piper şi se pasează.
     
Se formează chifteluţe se dau prin pesmet.
     
Se unge o tavă cu puţin ulei şi se pun chifteluţele. Se bagă la cuptorul încălzit la 200 de grade pentru 7-8 minute, apoi încă 5 minute cu grillul pornit.


Poftă bună !

Ghiveci ţărănesc

Eu am folosit ulei picant, pentru ca îmi place gustul. Îl puteţi face acasă punând ardei iuţi uscaţi în ulei şi îl lăsaţi să se aromatizeze. Dacă nu vă place să mâncaţi picant folosiţi ulei normal.
Este foarte bun servit rece.






Ingrediente:
2 morcovi
2 roşii
1 ceapă
1 ardei gras galben
1 ardei gras roşu
300 g cartofi
300 g dovlecei
300 g fasole
1 vânătă
3-4 linguri de pătrunjel
ulei picant
sare
piper


Mod de preparare:

Morcovii se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Roşia se taie felii, ceapa şi pătrunjelul se taie mărunt.
     
Ardeii sa spală, se curăţă de seminţe şi se taie pe jumătate. Se pun într-o tavă şi se bagă la cuptor să se coacă cu grillul pornit (focul trebuie să vină de sus). Se scot când sunt gata, se presară sare pe ei şi se lasă la răcit (aşa se vor curăţa mai bine), se decojesc.
     
La fel se procedează şi cu vânăta, doar ca aceasta se va lasă la scurs pe un tocator într-o poziţie înclinata pentru a se scurge bine zeama amară.
     
Cartofii, dovleceii şi fasolea se pun la fiert împreună. Când sunt gata cartofii se taie cubuleţe, dovleceii se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari, fasolea se lasă aşa.
     
Se pun la călit morcovii şi ceapa în uleiul picant, se adaugă roşiile şi se presară sare. Se acoperă cu un capac, se amestecă din când în când şi se lasă până fierb roşiile. Se adaugă celelalte legume şi se mai lasă 5 minute.
     
La sfârşit se presară pătrunjel, sare şi piper.


Poftă bună !




Prăjitură cu cireşe







Blat

Ingrediente pentru 4 porţii mici:
350 ml lapte
2 ouă
50 g unt
încă puţin unt pentru uns oala
4 linguri de faină
50 g zahăr tos
200 g cireşe
1 pliculeţ zahăr vanilat
1 pliculeţ praf de copt


Mod de preparare:

Se pune laptele la fiert, se adaugă zahărul tos, zahărul vanilat şi untul, se amestecă bine să se topească toate ingredientele. Se lasă la răcit.
     
Între timp se spală cireşele şi se scot sâmburii. Se bat ouăle până devin cremoase, se adaugă treptat în lapte.
     
Se încorporează în compoziţie făina şi praful de copt şi se pun cireşele.
     
Într-o oală se pune hârtie de copt pe fund şi se ung pereţii cu unt. Se toarnă compoziţia în oală şi se bagă la cuptorul încălzit la 160 de grade pentru 45 de minute.


Ornat

Ingrediente:
120 g cremă Chantilly
100 g cireşe 
30 g zahăr tos


Mod de preparare:

Se spală cireşele şi se scot sâmburii. Se amestecă cu zahărul şi se pun într-o oală la foc mic, pentru 5 minute. Se zdrobesc cu o lingură ca să iasă sucul din ele.
    
Când s-a răcit blatul se ornează. Se ţine prăjitura la frigider 1 oră înainte de a fi servită.


Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino