Omletă cu paste

sâmbătă, 22 iunie 2013

În caz că gătiţi paste şi vă rămân puteţi face cu ele omletă. Mie mi-au rămas nişte spaghete cu ragu alla bolognese şi le-am folosit pe acelea. Puteţi folosi bineînţeles şi paste proaspăt gătite.






Ingrediente:
120 g paste
3 ouă
2 linguri de parmezan
ulei
sare şi piper dacă mai e nevoie


Mod de preparare:

Se bat ouăle, se amestecă cu pastele şi parmezanul. Se pune într-o tigaie puţin ulei, se toarnă compoziţia. 
Se întoarce omleta cu ajutorul unui capac.


Poftă bună !

Salată cu piept de pui





Ingrediente:
6 frunze de salată
150 g piept de pui
1 ou
1 linguriţă de ceapă tăiată mărunt
1 linguriţă de ketchup
1 linguriţă de muştar
câteva picături zeamă de lămâie
4 linguri oţet de mere
4 linguri ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Salata se spală cu atenţie să nu rămână urme de pământ şi se usucă.
2 frunze de salată se taie mărunt.
     
Pieptul de pui se prăjeşte în tigaia grill apoi se taie julien.
Într-o cratiţă mică se pune apa la fiert, când fierbe se pune oul şi se ţine 4 minute.
     
Oul, muştarul, ketchup-ul, ceapa, uleiul, oţetul şi zeama de lămâie se pun în blender şi se pasează.
     
Se amestecă apoi cu feliuţele de piept şi cu salata mărunţită. Se pune sare şi piper.
     
Se serveşte pe celelalte frunze de salată. Se mănâncă în aceeaşi zi.


Poftă bună !


Hamburger saharian

Este un preparat specific Tunisiei.




Ingrediente:
1 foaie de plăcintă (250 g)
1 cartof (120 g)
100 g ton
1 ceapă mică
50 g caşcaval
2 ouă
1 linguriţă de capere
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Cartoful se fierbe întreg, apoi se sfărâmă cu furculiţa. Ceapa se taie mărunt. Se amestecă toate ingredientele în afara de ouă.
     
Foaia de plăcintă se unge cu ulei şi se taie în 2 jumătăţi. Se împarte şi compoziţia în 2 jumătăţi şi se aşează  fiecare jumătate din compoziţie pe fiecare jumătate de foaie de plăcintă.
     
În mijlocul compoziţiei se face o gaură şi acolo se asează oul.
Se dă foii de plăcintă o formă rotundă ca de hamburger şi se închid bine marginile.
     
Se prăjeşte în ulei încins, la foc mic pănă se rumeneşte pe o parte, apoi se întoarce şi se ţine pănă se rumeneşte şi pe partea cealaltă.
     
Albuşul va trebui să se închege, iar gălbenuşul să rămână lichid.
Se serveşte cald.


Poftă bună !
     


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino