Pui "în picioare"

luni, 24 iunie 2013






Ingrediente:
1 pui
1 căţel de usturoi
1 cutie bere brună
1 lingură de paprika
1 lingură de zahăr
2 linguri de ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Într-un castron se pun usturoiul pisat, paprika, zahărul, uleiul, sare şi piper şi se amestecă.
     
Puiul se spală bine, se usucă şi se unge pe dinăuntru şi de dinafara cu această compoziţie.
     
În cutie se păstrează doar jumătate de bere (cealaltă jumătate puteţi să o savuraţi). Se înveleşte cutia în folie de aluminiu şi se introduce în pui.
     
Se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 1 oră şi 30 de minute. Se serveşte cu garnitură de cartofi la cuptor.


Poftă bună !

Tiramisu cu căpşuni






Ingrediente pentru 2 porţii:
8 pişcoturi
100 g căpşuni
200 g cremă Chantilly
zeama de la 1 portocală
zeama de la o jumătate de lămâie
2 linguriţe de zahăr pudră
2 bucăţele de ciocolata


Mod de preparare:

Căpşunile se taie felii.
     
Se aşează pe fundul cupei pişcoturile, se stropesc cu zeama de lămâie şi portocală, se pun câteva felii de căpşuni, puţin zahăr pudră şi cremă Chantilly şi tot aşa până se termină ingredientele.
     
Se ornează cu ciocolată rasă.


Poftă bună !

Salată cu năut şi ton

Năutul este bogat în proteine, săruri minerale și în complexul de vitamine B. Având o concentrație ridicată de proteine (24%), la care se adaugă și un procent consistent de hidrați de carbon și grăsimi, năutul are o valoare alimentară deosebită, înlocuind în buna parte proteinele din carne.
     

Năutul este asemănător cu soia și se poate folosi în prepararea chiftelelor, sarmalelor sau pilafurilor, fiind un foarte bun înlocuitor pentru carne, fiind și mai gustos decât soia. (sursa)






Ingrediente:
250 g năut
1 cutie ton bucăţi
1 ceapă verde
1 castravete în oţet
3 roşii cherry
pătrunjel
ulei picant
sare
piper



Mod de preparare:

Ceapa verde se taie rondele. Roşiile se taie feliuţe. Castrevetele şi pătrunjelul se taie mărunt.
     
Se amestecă toate ingredientele se asezonează cu ulei picant, sare şi piper.


Poftă bună !
   

Shaorma






Ingrediente pentru 2 porţii:
2 lipii (le-am cumpărat)
300 g piept de pui
100 g caşcaval afumat
2 castraveţi în oţet
1 roşie
4 frunze de salată
1 ceapă verde
2 linguri de maioneză
2 linguri de ketchup
2 linguri de sos picant de ardei roşu
sare
piper


Mod de preparare:

Pieptul de pui se prăjeşte în tigaia grill şi se taie julien. Caşcavalul, castraveţii, roşia şi ceapa se taie feliuţe. 
     
Se încălzeşte o tigaie fără ulei şi se pun lipiile pe rând, se ţin câte 1 minut pentru fiecare parte.
     
Una se unge cu maioneză, ketchup, se pune salata, jumătate din cantitatea de piept de pui, castraveţii şi se rulează.
     
Cealaltă lipie se unge cu sos picant, se pune salata, roşia, ceapa, caşcavalul şi se rulează.


Poftă bună !

Supă de varză

Este o supă lejeră de vară şi plină de vitamine. Este foarte bună servită rece.





Ingrediente:
500 g varză
1 dovlecel
2 morcovi
2 roşii
1 ceapă verde
jumătate de ardei gras roşu
jumătate de ardei gras galben
1 ţelină cu aceeaşi greutate ca şi morcovii
pătrunjel
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Varza, dovleceii şi morcovii se dau pe răzătoare. Roşia şi ţelina se taie cubuleţe. Ceapa verde şi ardeii se taie mărunt.
     
Întâi se pune la călit în ulei morcovul, pentru că se găteşte mai greu, apoi se pune ceapa. După ce s-au călit se pun roşiile, se sărează şi se mai călesc împreună 5 minute.
     
Se pun şi celelalte legume, apă şi se fierb la foc mic 40 de minute.
La sfârşit se pune pătrunjel tocat şi piper.


Poftă bună !


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino