Tagliatelle cu ciuperci şi smântână

marți, 25 iunie 2013







Ingrediente pentru 2 porţii:
160 g tagliatelle (aluat de taitei de casa taiat in fasii mai largi)
200 g ciuperci Champignon
200 g smântână
jumătate de ceapă
2 căţei de usturoi
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare:

Se pune pe foc o oală cu multă apă şi sare, după gust şi se fierb tagliatellele conform instrucţiunilor. Când sunt gata se scurge apa.
     
Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se pun la călit. Se adaugă ciupercile tăiate feliuţe, se pune sare şi se acoperă cu un capac 3-4 minute, după care se ia capacul şi se mai continuă fierberea 5 minute, apoi se adaugă smântână şi se mai ţine pe foc încă 5 minute amestecând încontinuu.
     
Se pun tagliatellele peste ciuperci şi se ţin pe foc 2 minute, amestecând încontinuu. Dacă mai e nevoie să se lege sosul se mai pune din apa în care au fiert tagliatellele.
     
La sfârşit se presară pătrunjel şi piper.


Poftă bună !

Inimoare de pui prăjite





Ingrediente:
inimi de pui
făină
ou
pesmet
sare
piper


Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă inimile de pui, se usucă. Se dau prin făină, ou bătut şi pesmet şi se prăjesc.
    
Se pune sare şi piper, după gust. Se servesc calde alături de castraveţi sau gogoşari în oţet.
     
Cantităţile se aleg în funcţie de cât de mult doriţi să faceţi.


Poftă bună !


Frigărui cu ficăţei şi ciuperci




Ingrediente:
ficăţei de pui
ciuperci Champignon
unt
pesmet
sare
piper


Mod de preparare:

Ficăţeii se spală, se usucă bine şi se taie în 2. Ciupercile se spală foarte bine, se curăţă de pieliţa şi li se taie coada.
     
Se prăjesc ficăţeii în unt până se colorează puţin, se pune sare şi piper şi se lasă la răcit.
     
Se pun pe ţepuşe câte 1 ficăţel, câte 1 ciupercă şi se ung cu unt topit şi se dau prin pesmet.
     
Se prăjesc pe grătar sau pe o tigaie grill.
Cantităţile se aleg în funcţie de câte porţii doriţi.


Poftă bună !


Salată de cartofi





Ingrediente:
300 g cartofi
1 ou
3 roşii cherry
3 măsline negre fără sâmburi
3 măsline verzi fără sâmburi
1 castravete în oţet
jumătate de gogoşar în oţet
1 ceapă verde
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare:

Cartofii se fierb apoi se taie cubuleţe. Oul se fierbe tare. 

Roşiile, măslinele, castravetele şi gogoşarul se taie feliuţe. 

Ceapa se taie rondele. Pătrunjelul se taie fin.
     
Se amestecă toate ingredientele şi se pune sare şi piper, după gust.
Se serveşte rece.


Poftă bună !


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino