Varză dulce la cuptor

joi, 27 iunie 2013





Ingrediente:
400 g varză
1 ceapă
2 morcovi
100 g orez
100 g roşii decojite bucăţele
cimbru
dafin
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Orezul se fierbe separat.
     
Se scoate cotorul verzei şi se taie fideluţă. Se pune o oală mare cu apă la fiert, când fierbe apa se pune sare şi se opăreşte varza timp de 3-4 minute. Apoi se scoate cu o paletă şi se lasă la scurs.
     
Ceapa se taie mărunt, morcovii se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici.
     
Se pun la călit morcovii şi ceapa în oală, se scot 2 linguri şi se amestecă cu orezul, după care se adaugă roşiile, cimbru şi dafin şi se lasă la fiert 5 minute. Se amestecă cu varza.
    
Se ia o tavă pentru cuptor şi se unge cu ulei. Se pune jumătate din cantitatea de varză, apoi orezul şi deasupra cealaltă jumătate din cantitatea de varză. Se acoperă cu folie de aluminu.
     
Se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 25 de minute.


Poftă bună !
     


Ouă în purgatoriu

Reţetă Nigella Lawson.
     
Pentru fiecare ou se pune 1 căţel de usturoi şi 1 peperoncino. Dacă doriţi şi mai picant puteţi folosi peperoncino praf sau ulei picant.





Ingrediente:
3 ouă
3 căţei de usturoi
3 peperoncini
3 linguri ulei de măsline
400 g roşii decojite bucăţele
1 linguriţă de zahăr
sare


Mod de preparare:

Se pun la călit usturoiul întreg şi peperoncini rupţi în bucăţele, la foc mic.
     
Se pun roşiile, sare, zahăr şi puţină apă şi se lasă la fiert 15 minute. Trebuie sa fie fierbinte încât să se gătească ouăle.
    
Se fac găuri în sosul de roşii cu o lingură de lemn şi se adaugă ouăle.


Poftă bună !


Supă cremă cu chimen




Ingrediente pentru 2 porţii:
2 cartofi
2 morcovi
1 ţelină mică
1 păstârnac
100 g unt
1 lingură de chimen
sare
piper


Mod de preparare:

Legumele se curăţă, se spală şi se pun la fiert. După fierbere se pun în blender cu puţină zeamă şi se pasează.
     
Se pune supa iar pe foc mic, se adaugă untul, sare, chimen, se amestecă până se topeşte untul.
     
La sfârşit se pune piper. Se serveşte cu crutoane.


Poftă bună !


Crochete de cartofi cu chimen







Ingrediente:
2 cartofi
1 ou
100 g caşcaval ras
pesmet
chimen
ulei pentru prăjit
sare
piper


Mod de preparare:

Cartofii se pun la fiert cu tot cu coajă. Se scot, se lasă la răcit, se curăţă şi se zdrobesc cu o furculiţă.
    
Se pune sare, piper, puţin chimen, caşcavalul ras şi oul bătut şi se amestecă.
     
Se fac biluţe la dimensiunea dorită şi se dau prin pesmet. Se prăjesc până se rumenesc pe toate părţile.
     
Se scot şi se ţin pe un şerveţel absorbant pentru a elimina excesul de ulei.


Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino