Salată cu ficat şi ceapă

vineri, 28 iunie 2013





Ingrediente:
700 g ficat de vită
700 g ceapă nouă
1 frunză de dafin
ulei
oţet balsamic
sare
piper


Mod de preparare:

Ficatul de taie felii şi se curăţă de pieliţă. Se prăjeşte în tigaia grill, apoi se taie julien.
     
Ceapa se taie rondele şi se pune la călit în puţin ulei, se adaugă sare şi se acoperă cu un capac. 

După ce s-a călit se opreşte focul, se pune frunza de dafin şi oţet balsamic, după gust, şi se lasă 15 minute să se aromatizeze, acoperită cu un capac.
     
Se amestecă cu ficatul, se mai pune sare, dacă e nevoie, şi piper măcinat mare.
     
Se ţine la frigider 1 oră înainte de a fi servită.


Poftă bună !




Clafoutis cu piersici

Clafoutis este un desert francez, şi cu toate că reţeta originală este cu cireşe, între timp s-au adăugat şi alte fructe, deci puteţi să îl faceţi cu orice fruct doriţi.
     
Este important ca fructele să fie cântărite fără sâmburi.






Ingrediente pentru 4 porţii:
250 g piersici fără sâmburi
2 ouă
50 g zahăr tos
100 ml lapte
45 g făină albă
1 pliculeţ de zahăr vanilat
50 ml brandy
zahăr pudră
unt pentru uns tava


Mod de preparare:

Ouăle se mixează cu zahărul tos şi zahărul vanilat. Se bat bine să se topească zahărul. Se adaugă treptat lapte şi brandy şi se încorporează făina.
     
Se ia o tavă pentru cuptor, se pune pe fund hârtie de copt şi se ung pereţii cu unt. Peste hârtia de copt se presară zahăr, se aşează fructele şi se toarnă compoziţia peste.
     
Se bagă la cuptorul încălzit la 170 de grade pentru 45 de minute.
Se pudrează la sfârşit.

Poftă bună !



Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino