Tajine de pui

sâmbătă, 29 iunie 2013

Tajine este un preparat specific bucătăriei marocane. Numele vine de la vasul în care se prepară şi anume un vas de teracotă cu fundul gros şi capac conic, care arată aşa:

sursa foto

Eu nu am avut vasul acesta - e pe lista de cumpărături :) -, dar se poate folosi orice vas cu fundul gros. Se serveşte direct din oală şi cu pâine prăjită.


     





Ingrediente:
1 pui
2 cepe
1 căţel de usturoi
1 lămâie
800 g cartofi
150 g măsline verzi
50 g măsline maro
jumătate de lingură de coriandru
jumătate de lingură de curcuma
jumătate de lingură de ghimbir
jumătate de lingură de şofran
pătrunjel
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Se spală bine puiul şi se porţionează în bucăţi potrivite.
     
Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se pun la călit în ulei. Se pun bucăţile de pui şi se prăjesc 5 minute pe fiecare parte.
     
Se adaugă sare, piper, coriandru, curcuma, ghimbir şi şofran, se acoperă carnea cu apă şi la lasă la fiert, acoperit cu un capac 20 de minute, se întoarce pe partea cealaltă şi se mai fierbe încă 20 de minute.
      
Între timp se taie cartofii în 4 bucăţi pe lung, iar lămâia se taie felii şi i se scot sâmburii cu ajutorul unui cuţit.
      
Se scoate puiul, se pun cartofii şi lămâia şi se fierb, acoperit cu un capac, 20 de minute.
      
După acest timp se pune iar puiul şi măslinele şi se mai ţin 5 minute împreună. Se presară pătrunjel.


Poftă bună !



   

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino