Chifteluţe cu rozmarin şi sos

duminică, 30 iunie 2013






Ingrediente:
500 g carne tocată de vită (sau mixtă)
1 ceapă
2 căţei de usturoi
1 ou
2 linguri de rozmarin tocat
1 cutie de roşii decojite bucăţele
pesmet
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se taie mărunt se amestecă cu carnea tocată, oul bătut şi rozmarinul. Se formează biluţe, se dau prin pesmet.
     
Se pun roşiile la fiert cu puţin ulei, cu sare şi piper. Când fierb se pun chiftelele înăuntru şi se ţin la foc mic 30 de minute.


Poftă bună !

Chifteluţe umplute cu mozzarella şi roşii deshidratate





Ingrediente:
500 g carne tocată de vită (sau mixtă)
1 ceapă
2 căţei de usturoi
2 felii de pâine înmuiate în lapte
1 ou
100 g mozzarella
pesmet
oregano
pătrunjel
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se pun la călit în puţin ulei, apoi se amestecă cu carnea tocată, pâineă înmuiată, oul bătut, sare şi piper.
     
Se ia o grămăjoară din carne, se pune pe un platou, în mijloc se pune 1 bucată de roşie deshidrată şi 1 bucată de mozzarella. Aşa se face cu toată compoziţia. 

Se formează apoi biluţe şi se dau prin pesmet şi se prăjesc la foc mic în mult ulei, 7-8 minute pe fiecare parte.
     
Se lasă pe un şerveţel absorbant să se scurgă surplusul de ulei.


Poftă bună !



Tajine de legume






Ingrediente:
600 g cartofi
400 g dovlecei
3 morcovi
1 ceapă
3 căţei de usturoi
1 roşie
jumătate de linguriţă de şofran
jumătate de linguriţă de ghimbir
jumătate de linguriţă de curcuma
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă toate legumele. Cartofii se taie în 4 bucăţi pe lung. Dovleceii se taie bastonaşe. Morcovii se taie în 2. Ceapa se taie rondele, usturoiul se taie feliuţe. Rosie se taie în 4, dar nu de tot şi în gaură se pune pătrunjelul.
     
Se pun la călit în ulei morcovul, ceapa şi usturoiul, apoi se adaugă celelalte legume, se pune şofranul, ghimbirul, curcuma, sare şi piper.
     
Se acoperă legumele cu apă, iar oala cu un capac şi se fierbe la foc mic timp de 40 de minute.
     
Se poate servi şi rece.


Poftă bună !


Salată mexicană




Ingrediente:
200 g fasole maro (kidney beans din cutie)
100 g porumb
1 cutie de ton bucăţi (125 g)
6 roşii cherry
1 ardei iute verde (japaleno)
2 ardei graşi
ulei
oţet balsamic
sare
piper


Mod de preparare:

Ardeii graşi se spală, se coc, se curăţă şi se taie feliuţe. Roşia se taie în 2 bucăţi. Ardeiul iute se taie feliuţe. Pătrunjelul se taie mărunt. 

Se amestecă toate ingredientele şi se asezonează după gust cu ulei, oţet, sare şi piper.


Poftă bună !

Tartă sărată de salată






Ingrediente:
600 g salată romană
2 cepe verzi
100 g urdă
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Salata se taie şi se căleşte în ulei cu ceapa măruţită. Se amestecă cu urdă, sare şi piper.
     
Se unge o tavă cu ulei, se aşează compoziţia şi se bagă la cuptorul încălzit la 170 de grade pentru 20 de minute.


Poftă bună !


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino