Salată de orez

luni, 1 iulie 2013





Ingrediente pentru 2 porţii:
100 g orez
50 g mazăre
30 g crenvurşti
30 g şunca de Praga
30 g caşcaval
30 g porumb
1 castravete în oţet
jumătate de gogoşar în oţet
3 măsline verzi
3 măsline negre
ulei
sare


Mod de preparare

Orezul se fierbe în apă multă cu sare, iar după ce se strecoară de apa se pune puţin ulei şi se amestecă bine să nu se lipească boabele.
      
Mazărea, fiind congelată, am fiert-o doar 8 minute.
      
Se taie toate ingredientele în bucăţi sau feliuţe mici. Se amestecă şi se ţine la frigider cel puţin 4 ore înainte de a fi servită.


Poftă bună !
   

Vitello alla pizzaiola

Este un preparat care se face la Napoli, Italia. Este specific zonei.






Ingrediente:
400 g felii subţiri de carne de viţel
200 g roşii cherry
2 căţei de usturoi
1 rămurică de oregano proaspăt
1 pahar de vin alb sec
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Se căleşte usturoiul întreg în puţin ulei, se adaugă roşiile cherry tăiate în 2 şi se zdrobesc cu o lingură să facă sos, se presară sare.
     
Se pun feliile de carne, se toarnă vinul, se presară piper şi frunzuliţe de oregano.
     
Se fierbe la foc mic, acoperit cu un capac 40 de minute.


Poftă bună !




Ouăle împărătesei

Se numesc aşa pentru că umplutura este foarte fină.




Ingrediente:
3 ouă
2 castraveţi mici în oţet
1 ceapă mică
jumătate de căţel de usturoi
6 capere
câteva frunze de mentă
3 linguri de maioneză
2 linguri de ulei de măsline
sare
piper


Mod de preparare

Ouăle se fierb tare. Se taie în 2 bucăţi pe lung şi se scoate gălbenuşul.
     
Ceapa, castraveţii şi usturoiul se taie mărunt.
Se pun toate ingredientele în blender şi se paseaza bine.
     
Se ţine umplutura la frigider 30 de minute înainte de a fi umplute ouăle.
Se serveşte cu castraveţi în oţet.


Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino