Conopidă la cuptor

marți, 2 iulie 2013




Ingrediente:
500 g conopidă
3-4 ouă
făină
pesmet
ulei
sare
piper


Mod de preparare:


Se fierbe conopida, iar când e gata se scoate cu furculiţa să nu se sfărâme şi se lasă la răcit.
     
Se dă prin făină, ou bătut şi pesmet.
     
Se unge o tavă cu ulei, se pune conopida şi se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade până când se rumeneşte pe o parte, apoi se întoarce şi când se rumeneşte şi pe partea cealaltă este gata.


Poftă bună !

Îngheţată la cuptor







Ingrediente pentru 1 porţie:
1 ou
1 felie de pâine toast
2 linguri mari de îngheţată (după preferinţă, eu am folosit de vanilie şi cireşe)
1 lingură de zahăr tos
1 lingură de zahăr pudră
2 linguri de frişcă lichidă
1 linguriţă de esenţă de rom


Mod de preparare

Se separa oul. Gălbenuşul se bate cu zahărul tos şi 1 linguriţă de esenţă de rom. Felia de pâine toast se dă prin acest amestec şi se prăjeşte în ulei încins, 1 minut pe fiecare parte.
     
Albuşul se bate spumă, apoi se adaugă zahărul pudră "în ploaie" şi se bate în continuare astfel ca spuma să devină tare şi lucioasă.
     
Se bate frişca lichidă (care a fost ţinută la frigider câteva ore).
     
Se ia o tava de cuptor, se pune hârtie de copt şi se aşează felia de toast. Se unge cu frişcă lichidă, se aşează îngheţata şi se acoperă bine cu spuma de albuş.
     
Se pune la cuptorul încălzit la temperatura maximă pentru 1 minut (verificându-se în tot acest timp să nu se ardă), trebuie să se coace bezeaua şi să devină rumenă.


Poftă bună !



Fusilli cu mazăre şi şuncă de Praga




Ingrediente pentru 1 porţie:
80 g fusilli
50 g mazăre
59 g şuncă de Praga
unt cât o nucă
sare


Mod de preparare

Pastele se fierb în apă multă cu sare. Când sunt gata se strecoară apa.
     
Între timp se pune mazărea la fiert, fiind congelată se fierbe 6 minute.
     
Şunca se taie cubuleţe şi se pune la prăjit în unt, se adaugă apoi mazărea şi se mai lasă 2 minute împreună.
Se amestecă cu pastele.


Poftă bună !
     



Prăjitura "magică"

Din categoria prăjiturilor care îşi aleg singure straturile azi vă prezint prăjitura "magică". Ca procedură seamănă cu prăjitura "inteligentă", dar e diferită şi la gust şi la consistenţă.
     
Este foarte important ca ingredientele să aibă exact greutatea specificată în reţetă.





Ingrediente:
50 g cacao
65 g făină
4 ouă
150 g zahăr tos
125 g unt
1 pliculeţ de zahăr vanilat
1 lingură de apă
un praf de sare
câteva picături de oţet


Mod de preparare:

Untul se topeşte şi se lasă la răcit.
     
Se separă ouăle, iar albuşurile se bat spumă cu câteva picături de oţet (se face aşa ca să se sterilizeze albuşurile, puteţi face asta de fiecare dată când bateţi albuşuri).
     
Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul tos şi cel vanilat, până se topeşte zahărul, se adaugă un praf de sare, apa şi untul topit şi răcit.
     
Cacao se amestecă cu făina, apoi se cerne.
     
Se adaugă făina în compoziţia de gălbenuş, cu grijă să nu se facă cocoloaşe (dacă se formează cocoloaşe se pune compoziţia într-o strecurătoare şi cu ajutorul unei linguri se strecoară).
     
Se adaugă apoi albuşurile şi se amestecă bine de jos în sus.
Se pune la cuptorul încălzit la 150 de grade pentru 80 de minute.
     
Când se scoate se lasă la răcit, apoi se acoperă cu folie alimentară şi se lasă în frigider 2 ore înainte de a se tăia. Când se taie se foloseşte un cuţit înmuiat în apă.


Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino