Tartă sărată cu fasole verde şi pesto

miercuri, 3 iulie 2013






Ingrediente:
1 foaie de plăcintă
250 g fasole verde
150 g sos pesto
400 g sos bechamel
unt 
sare


Mod de preparare:

Fasolea verde se fierbe în apă multă cu sare şi se toacă mărunt.
     
Se ia o tavă pentru cuptor se pune hârtie de copt şi se aşează foaia de plăcintă. 

Se unge foaia cu puţin unt se pune jumătate din cantitatea de sos bechamel, fasolea, sosul pesto, apoi sosul bechamel rămas.
     
Se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 30 de minute.


Poftă bună !


Spanac cu surprize

Se numeşte aşa pentru că nu ştii niciodată ce poate fi înăuntru: ouă, cârnaţi, prosciutto, brânză; dupa gustul fiecăruia. Eu am facut cu ouă.





Ingrediente:
300 g spanac (eu am folosit congelat)
2 ouă
50 g unt
3 căţei de usturoi
200 g sos bechamel
3 linguri de parmezan
sare
piper proaspăt măcinat


Mod de preparare:

Spanacul se fierbe, se lasă la scurs şi se toacă.
     
Se taie usturoiul felii şi se căleşte în puţin unt, apoi se adaugă spanacul şi se mai lasă la călit 5 minute, se adaugă sare şi piper.
     
Se unge o tavă cu unt, se aşează cuiburi de spanac cu o lingură, apoi se aşează ouăle crude. Deasupra se pune bechamel. Se presară parmezan
     
Se pune la cuptorul încălzit la 170 de grade pentru 15 minute.


Poftă bună !



Cartofi alla pizzaiola




Ingrediente:
400 g cartofi
2 căţei de usturoi
oregano proaspăt
ulei
sare
piper


Mod de preparare

Cartofii se fierb în coajă, nu se fierb foarte mult trebuie să rămână puţin cruzi, se lasă puţin la răcit, se decojesc şi se taie în felii groase.
     
Se curăţă usturoiul şi se pune la călit întreg, în ulei. 
     
Se adaugă sosul de roşii, iar când fierbe se pun cartofii, se adaugă sare, piper şi frunzuliţe de oregano, se acoperă cu un capac şi se fierb 10 minute împreună.


Poftă bună !

Tortilla spaniolă

Tortilla este un preparat tipic spaniol, simplu, gustos şi cu mai multe variante de preparare. Eu am facut tortilla clasică şi cu ton.


Tortilla clasică





Ingrediente:
4 ouă
4 cartofi
1 ceapă
ulei de măsline
sare
piper
sos de roşii făcut din 4 roşii şi amestecat cu ulei picant


Mod de preparare

Ceapa se taie rondele, iar cartofii se taie în 2 apoi felii şi se pun la prăjit în ulei. Nu trebuie să se prăjescă foarte bine, se zdrobesc cu o paleta ca să fie moi.
     
Se bat ouăle, se pune sare şi piper şi se toarnă în tigaie peste ceapă şi cartofi. Se prăjeşte ca o omleta pe ambele părţi şi se serveşte cu sos.


Tortilla cu ton




Ingrediente:
2 cartofi
1 ceapă
1 cutie de ton 
3 ouă
ulei de măsline
sare
piper


Mod de preparare

Ceapa se taie rondele, iar cartofii se taie în 2 apoi felii şi se pun la prăjit în ulei. Nu trebuie să se prăjească foarte bine, se zdrobesc cu o paletă ca să fie moi.
     
Se bat ouăle, se pune sare şi piper se adaugă tonul şi se toarnă în tigaie peste ceapă şi cartofi. Se prăjeşte ca o omleta pe ambele părţi.


Poftă bună ! 



Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino