Merlucius în crustă de pesmet, lămâie şi mentă

vineri, 5 iulie 2013





Ingrediente pentru 2 porţii:
300 g file de merlucius
2 ouă
un vârf de cuţit coajă de lămâie rasă
2 frunze de mentă 
făină
pesmet
ulei
sare
piper


Mod de preparare

Frunzele de mentă se taie mărunt. Ouăle se bat cu sare şi piper. Pesmetul se amestecă cu coaja de lămâie rasă şi frunzele de mentă.
     
Peştele se dă prin făină, prin ouăle bătute şi pesmet.
Se prăjeşte în puţin ulei, la foc potrivit, şi pe o parte şi pe alta până devine auriu.
     
L-am servit cu tarte de cartofi care se fac aşa:


Ingrediente pentru 2 porţii:
150 g cartofi
1 ceapă
30 ml lapte
un vârf de cuţit de unt
sare


Mod de preparare

Cartofii se fierb în coajă, se lasă la răcit, se decojesc şi se dau pe răzătoarea cu găuri mari. Se amestecă cu sare, lapte cald şi unt.
     
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte până devine aurie.

Se iau 2 forme de cuptor, se tapetează cu hârtie de copt şi se pune 1 strat de cartofi, 1 strat de ceapă şi 1 strat de cartofi.
     
Se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 15 minute.


Poftă bună !



Chifteluţe de năut





Ingrediente:
200 g năut (din cutie)
100 g ricotta
1 ou
50 g parmezan
jumătate de morcov ras
pătrunjel
rozmarin
dafin
pesmet
ulei
sare
piper


Mod de preparare

     Se pune uleiul la încins şi se pun rozmarinul, pătrunjelul şi frunza de dafin, se ţin pentru câteva minute să aromatizeze uleiul.
     Se scot şi se pune în acelaşi ulei morcovul ras şi se lasă la călit până devine auriu, apoi se adaugă năutul şi se mai ţin împreună 5 minute. Se lasă la răcit.
     Când s-a răcit se pune în blender, se pun şi celelalte ingrediente (fără pesmet) şi 3-4 linguri de ulei şi se pasează.
     Se formează biluţe, la dimensiunea dorită şi se dau prin pesmet. Se prăjesc până devin aurii.


Poftă bună !



Bruschete de vinete




Ingrediente:
1 vânătă
1 mozzarella
1 ou
făină
pesmet
ulei
oregano
sare


Mod de preparare:

     Vânăta se curăţă de coajă, se taie felii pe lung.
     Feliile se dau prin făinâ, ou bătut cu sare, pesmet şi se prăjesc în ulei. Se scot pe un şerveţel absorbant pentru a se absoarbe excesul de ulei.
     Se aşează feliile pe un platou, se ung cu sos de roşii, se aşează felii de mozzarella şi se presară oregano.
     Se pot servi ca atare sau se pot pune la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 3 minute.


Poftă bună !



Salată de pui cu couscous şi prune uscate



Ingrediente:
300 g piept de pui
50 g prune uscate fără sâmburi
50 g couscous
1 ceapă mică
200 ml supă de pui
jumătate de linguriţă de miere
1 linguriţă de zeamă de lămâie
ulei de măsline
sare


Mod de preparare

     Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare, după care se taie bucăţele. Se păstrează supa.
     Ceapa şi prunele se taie mărunt.
     Se pun la călit, în ulei de măsline, bucăţile de pui şi se lasă până devin aurii, apoi se scot şi în acelaşi ulei se pune la călit ceapa. După care se adaugă 150 ml supă de pui, prunele, mierea, zeama de lămâie, se acoperă cu un capac şi se fierb împreună 10 minute.
     50 de ml din supa rămasă de la pui se pune iar pe foc, când fierbe se adaugă couscous-ul, se pune puţin ulei de măsline, se amestecă bine 2 minute, se acoperă cu un capac şi se mai lasă 3 minute.
     Se amestecă toate ingrediente şi se serveşte salata rece.


Poftă bună !




Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino