Sos barbeque

duminică, 7 iulie 2013

Sos picant pentru grătar după o reţetă americană. Ingredientele variază de la o reţetă la alta, dar majoritatea sosurilor au la bază roşii, ceapă şi usturoi.






Ingrediente:
200 g roşii
50 ml oţet din vin alb
2 linguri de zahăr
50 g muştar
1 ceapă verde
1 căţel de usturoi
peperoncino praf
ulei
sare


Mod de preparare

Ceapa se taie rondele, usturoiul se taie mărunt şi se pun la călit în ulei pentru 10 minute. Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe, oţetul, zahărul şi muştarul se ţin pe foc 20 de minute.
     
La sfârşit se adaugă sare şi peperoncino praf. Se pune în blender şi se pasează.


Poftă bună !


Dovlecei marinaţi





Ingrediente:
500 g dovlecei mici
1 căţel de usturoi
4-5 frunze de busuioc
200 ml oţet din vin alb
1 peperoncino
pătrunjel
ulei
sare
piper


Mod de preparare

Dovleceii se taie felii, cam de 2 cm, se pun într-o strecuratoare se presară sare şi se lasă aşa 2 ore. 
     
După acest timp se pun la prăjit în ulei, se ţin până se rumenesc, se lasă pe un prosop de hârtie ca să se scurgă excesul de ulei.
     
Oţetul se pune la fiert cu sare şi piper.
     
Usturoiul se taie mărunt şi se amestecă cu dovleceii şi cu oţetul. Se presară busuiocul, pătrunjelul şi peperoncino mărunţiţi.
     
Se pun dovleceii într-un castron şi se acoperă cu folie alimentară, se ţin la frigider 24 de ore.
     
Se pot servi ca atare sau ca garnitură.
Se pot conserva la frigider pentru mai multe zile.

Poftă bună !


Chifteluţe de peşte





Ingrediente:
300 g peşte (şalău sau merlucius)
100 g cartofi
1 ou
20 g parmezan
pesmet
pătrunjel
ulei
sare
piper


Mod de preparare

Peştele se fierbe în apă puţină cu sare, se scurge şi se usucă.
     
Cartofii se fierb în coajă, se lasă puţin la răcit, se decojesc şi se dau pe răzătoarea cu găuri mari. Pătrunjelul se toacă mărunt.
     
Peştele se sfărâmă şi se amestecă cu cartofii raşi, pătrunjelul tocat, oul bătut, parmezanul, sare şi piper.
     
Se formează chiftelele şi se dau prin pesmet.
     
Pentru că sunt moi şi se rup, nu le-am prăjit ci le-am făcut în cuptor.
     
Se ia o tava, se pune ulei, se aşează chiftelele apoi se întorc pe partea cealaltă ca să se pătrundă pe toate părţile cu ulei. Se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.


Poftă bună !



Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino